Εξαφανίστηκε το '92. Βρέθηκε 31 χρόνια μετά στο Πουέρτο Ρίκο

Εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 1992, σε ηλικία 52 ετών. Έπειτα από 31 χρόνια, κι ενώ όλοι την θεωρούσαν νεκρή, εντοπίστηκε στο Πουέρτο Ρίκο.

Εξαφανίστηκε το '92. Βρέθηκε 31 χρόνια μετά στο Πουέρτο Ρίκο

Ο λόγος για την Πατρίσια Κόπτα, ιεροκήρυκα του Πίτσμπουργκ, γνωστή ως «The Sparrow» (σπουργίτι). Ο σύζυγός της, Μπομπ Κόπτα, είχε δηλώσει την εξαφάνισή της και είχε συμφιλιωθεί από χρόνια με την ιδέα πως η Πατρίσια δεν βρισκόταν πια ανάμεσα στους ζωντανούς.


«Γύρισα ένα βράδυ σπίτι και εκείνη είχε εξαφανιστεί. Κανείς δεν ήξερε πού βρίσκεται» δήλωσε την Πέμπτη ο Μπομπ Κόπτα. Η γυναίκα του, πρόσθεσε, αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και αναφερόταν συχνά στο Πουέρτο Ρίκο.

«Πέρασαν σχεδόν 31 χρόνια και ήταν άσχημα χρόνια. Μου κόστισε πολλά. Είχα βάλει αγγελίες και στην εφημερίδα στο Πουέρτο Ρίκο για να την εντοπίσω», εξήγησε ο Μπομπ Κόπτα. Ωστόσο, τίποτα δεν έγινε. Ο ίδιος δεν ξαναπαντρεύτηκε. Δεν σκοπεύει να την επισκεφτεί, καθώς προσπαθεί να ξεχάσει το παρελθόν. Όμως χαίρεται που τη φροντίζουν.

Ο αναπληρωτής αρχηγός της αστυνομίας του Πίτσμπουργκ Ρος Μπράιαν Κόλχεπ δήλωσε ότι πληροφορήθηκαν την ύπαρξη της Πατρίσια από πράκτορα της Ιντερπόλ και ένα κοινωνικό λειτουργό του Πουέρτο Ρίκο.

Σε οίκο ευγηρίας

Η Πατρίσια Κόπτα αυτά τα χρόνια βρισκόταν σε οίκο ευγηρίας. Φαίνεται πως ζήτησε βοήθεια στις 30 Ιουνίου 1999, επτά χρόνια μετά την εξαφάνισή της.

Όμως, ποτέ της δεν μίλησε για την προσωπική της ζωή. Το μόνο στοιχείο που είχε δώσει ήταν πως έφτασε στο Πουέρτο Ρίκο με κρουαζιερόπλοιο από την Ευρώπη.

Ύστερα από χρόνια, κι αφού άρχισε να εμφανίζει άνοια, άρχισε να αποκαλύπτει στοιχεία και λεπτομέρειες σε έναν κοινωνικό λειτουργό που τελικά επικοινώνησε με την Ιντερπόλ. Μέσω DNA επιβεβαιώθηκε η ταυτότητά της.

Οι δικοί της άνθρωποι την είχαν τόσα χρόνια για νεκρή. «Δεν το πιστεύω. Ήταν απόλυτο σοκ» δήλωσε η αδελφή της Γκλόρια Σμιθ.

«Είμαστε τόσο χαρούμενοι και ελπίζω να καταφέρω να τη δω», συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι θέλει να επισκεφθεί την αδερφή της. Η τηλεφωνική επικοινωνία είναι δύσκολη, λόγω της άνοιας της Πατρίσια.

«Είτε με γνωρίσει, είτε όχι, θέλω να τη δω και να την αγκαλιάσω. Και να της πω ότι την αγαπώ. Νόμιζα ότι είχε πεθάνει» δηλώνει συγκλονισμένη η αδελφή της.

Η επίσημη αναγνώριση ολοκληρώθηκε εννέα μήνες αφότου οι πράκτορες της Ιντερπόλ επικοινώνησαν με την αστυνομία.

Στα 83 της χρόνια, η Πατρίσια έχει την ευκαιρία να επικοινωνήσει ξανά με την οικογένειά της.