Γιούχτας: Επιστολή για τη διαιτησία

Επιστολή του Γιούχτα για τη διαιτησία.

Γιούχτας: Επιστολή για τη διαιτησία

Πυρ και μανία με τη διαιτησία είναι στον Γιούχτα, για το ματς με αντίπαλο τον Άρη Πετρούπολης.

Μάλιστα η διοίκηση έστειλε επιστολή σε ΕΠΟ, ΚΕΔ και ΕΠΣ Ηρακλείου.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμοι Κύριοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Ομίλου Γιούχτας 1957 σε έκτακτη συνεδρίασή του μετά την ολοκλήρωση της 16' αγωνιστικής της Κυριακής 26-02-2023, έλαβε ομόφωνα την απόφαση να αποστείλει την παρούσα επιστολή διαμαρτυρίας προς την Επιτροπή σας κοινοποιώντας την καταλλήλως εντός της ΕΠΟ αλλά και της Ε.Π.Σ.Η., και παράλληλα να την γνωστοποιήσει στον φίλαθλο κόσμο του Ηρακλείου δηλώνοντας έτσι την αγανάκτησή μας για τον τρόπο διαχείρισης της ομάδας μας από την διαιτησία όπως μέχρι σήμερα τουλάχιστον έχει εξελιχθεί.

Είμαστε μια περιφερειακή ομάδα που από το 1957 που ξεκινήσαμε, προσπαθούμε και έχουμε την αίσθηση ότι μέχρι σήμερα το έχουμε πετύχει να είμαστε μια ομάδα με ήθος, υψηλό αθλητικό φρόνημα, υγιής οικονομικά και απόλυτα αποδεκτή από την κοινωνία μας ώστε πάντοτε να συμμετέχουμε στις επίσημες διοργανώσεις με θετικές εντυπώσεις και αποτελέσματα που ανταποκρίνονται στο “ευ αγωνίζεσθαι” αλλά και η τοπική μας κοινωνία στην Κρήτη να εκτιμά και να υπολογίζει την δύναμή μας. Άλλωστε και μόνο το γεγονός ότι μια ομάδα σαν την δική μας σε μια κωμόπολη της ενδοχώρας του Ηρακλείου με μακραίωνη ιστορία, πολιτισμό και ήθος, έχει καταφέρει να έχει στους κόλπους της πάνω από 100 παιδάκια στις Ακαδημίες μας, ομάδα στο τοπικό πρωτάθλημα, εγκαταστάσεις και υποδομές που αποτελούν πρότυπο για Αθλητικά Σωματεία και μεγαλύτερων από εμάς κατηγοριών συνηγορούν στο υψηλό αθλητικό αλλά και διοικητικό επίπεδο.

Όμως το τελευταίο διάστημα σε περισσότερους του ενός αγώνες, αντιμετωπίζουμε μια απαράδεκτη κατάσταση αλλά και συμπεριφορά από μερίδα των διαιτητών που μας έχουν διαιτητεύσει, μια κατάσταση που θεωρούμε ότι πλέον δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και να τεθεί υπόψη της κοινωνίας.

Με αφορμή τον αγώνα της 16 αγωνιστικής και την άνευ προηγουμένου μεροληπτική και ιδιοτελή στάση και αντιμετώπισή μας από τον διαιτητή του Συνδέσμου Δωδεκανήσου κ. Δημαράκη, διαμαρτυρόμαστε και δηλώνουμε ότι αγωνιστικές συμπεριφορές σαν αυτή δεν θα γίνουν πλέον αποδεκτές.

Η επιεικώς απαράδεκτη αντιμετώπιση μας από το πρώτο κιόλας λεπτό του αγώνα, τα σφυρίγματά του, η σκληρή του στάση στην αποβολή του παίκτη μας και εν γένει συμπεριφορά του εντός του αγωνιστικού χώρου δίνει την αίσθηση ότι ίσως η εξόντωσή μας να αποτελεί μέρος ενός σχεδίου. Δίνει δηλαδή την αίσθηση ότι ορισμένοι δυσκολεύονται να αποδεχτούν ότι ομάδες της Περιφέρειας σαν την δική μας με οικονομική αυτοτέλεια, ποδοσφαιριστές με ήθος που ουδέποτε μέχρι τώρα στο φετινό πρωτάθλημα καθώς και παλαιότερα έχουν δημιουργήσει κανένα επεισόδιο, φιλάθλους που στηρίζουν την ομάδα κάθε φορά σε κάθε αγώνα και εγκαταστάσεις και υποδομές που είναι αξιοζήλευτες, μπορούν και είναι στις πρώτες θέσεις του Ομίλου μας αλλά και συνολικά στην Γ Εθνική Κατηγορία.

Στο απαράδεκτο αυτό γεγονός της Κυριακής 26-2 έρχονται να προστεθούν η διαιτησία στο παιχνίδι μας με τον AO Πόρος, στον αγώνα μας με τον Αλμυρό, την Μαρκό κ.α. και έτσι το ποτήρι της αγανάκτησης έχει ξεχειλίσει.

Καθιστούμε τέλος σαφές προς όλους ότι συμπεριφορές και αντιμετώπιση σαν και αυτές που περιγράφουμε και έχουν λάβει χώρα από την αρχή σχεδόν του φετινού πρωταθλήματος δεν μπορούν και δεν θα επιτρέψουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να ξανασυμβούν. Θα στηλιτεύονται και θα γνωστοποιούνται αρμοδίως ώστε τουλάχιστον να γνωρίζουν αυτοί που τα ενορχηστρώνουν ότι το βλέπουμε, το ξέρουμε και θα το πολεμήσουμε όπως μπορούμε.

Δεν διεκδικούμε κύριοι ευνοϊκές συμπεριφορές και επιεικείς αποφάσεις, Απαιτούμε όμως ισότιμη μεταχείριση.

Επιφυλασσόμενοι κάθε νομίμου δικαιώματος μας που πηγάζει από τον Κανονισμό της ΕΠΟ και τους νόμους της Ελληνικής Πολιτείας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνηση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο. Γιούχτα».