Τραγωδία στα Τέμπη - Γκάγκα: «Η απόφαση είναι να μην δουν οι συγγενείς τους νεκρούς» (vid)

Την απόφαση της Κυβέρνησης να μην επιτρέψει στους συγγενείς να δουν τις διαμελισμένες ή απανθρακωμένες σορούς των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη εξήγησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Τραγωδία στα Τέμπη - Γκάγκα: «Η απόφαση είναι να μην δουν οι συγγενείς τους νεκρούς» (vid)

Μιλώντας για την εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία της ταυτοποίησης των νεκρών, η κυρία Γκάγκα τόνισε ότι γίνεται μόνο μέσω DNA, καθώς έχει ληφθεί απόφαση οι συγγενείς να μην έρθουν σε επαφή με τις σορούς, που μπορεί να είναι απανθρακωμένες ή διαμελισμένες.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Λυπάμαι πάρα πολύ, είναι τρομερό αυτό που περνούν. Η απόφαση είναι να μην δουν, να μην έρθουν σε επαφή οι συγγενείς με τους ανθρώπους που δεν ζουν πια, για να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο ψυχοφθόρο για εκείνους. Είναι καλό να θυμόμαστε τους νεκρούς καλά και δυνατούς».

Σημειώνεται ότι τις επόμενες ώρες αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα από τη διαδικασία ταυτοποίησης με DNA.

Έξι σοβαρά τραυματισμένοι σε ΜΕΘ

Για τους τραυματίες, η Μίνα Γκάγκα δήλωσε ότι οι περισσότεροι είναι σε καλή κατάσταση, δέκα έχουν χειρουργηθεί για κατάγματα και έξι είναι σοβαρά και νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τέλος, εξέφρασε τις ευχαριστίες της στο προσωπικό των νοσοκομείων όπου διακομίστηκαν τραυματίες, καθώς και στον κόσμο που ανταποκρίθηκε στις έκτακτες αιμοδοσίες για τους τραυματίες και εγκαυματίες του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

Πηγή: onlarissa.gr, ΣΚΑΪ