Τραγωδία στα Τέμπη: Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών - Τουλάχιστον 38 οι επιβεβαιωμένοι

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών από το δυστύχημα των Τεμπών. Επώδυνη η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων που έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Τραγωδία στα Τέμπη: Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών - Τουλάχιστον 38 οι επιβεβαιωμένοι

Τραγικές σκηνές εκτυλίσσονται στο σημείο της πολύνεκρης τραγωδίας, με 38 επιβεβαιωμένους νεκρούς μέχρι τώρα, μετά από την σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, που προκάλεσε την παραίτηση του υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Συγγενείς φθάνουν επιτόπου για να αναζητήσουν τους δικούς τους ανθρώπους που ως τώρα δεν έχουν δώσει σημεία ζωής. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 50-60 αγνοούμενους.

Σταθμάρχης: «Η κακιά η ώρα…»

Εντωμεταξύ παραδέχθηκε το μοιραίο λάθος του που οδήγησε στο πολύνεκρο δυστύχημα , ο σταθμάρχης της Λάρισας. Ο άνδρας, κατά την προανακριτική απολογία του, στην Τροχαία Λάρισας, απέδωσε την τραγωδία στην «κακιά ώρα».

Αρχικά, ο ίδιος υποστήριξε ότι έδωσε εντολή για αλλαγή στην τροχιά αλλά το σύστημα δεν υπάκουσε.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι προσπάθειες από τα συνεργεία διάσωσης να απομακρύνουν τα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας και να εξερευνήσουν μέσα στις καμένες λαμαρίνες και την άμορφη μάζα των εκτροχιασμένων βαγονιών για άλλους νεκρούς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από τους 72 νοσηλευόμενους επιβάτες, 15 πήραν εξιτήριο και παραμένουν για νοσηλεία 57 επιβάτες, εκ των οποίων 6 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, 194 επιβάτες μεταφέρθηκαν με 5 λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη, με 6ο λεωφορείο 20 επιβάτες στη Λάρισα καθώς και 8 επιβάτες μεταφέρθηκαν στην Κατερίνη.

naftemporiki.gr