Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών σε 36 - Στην εντατική 6 άνθρωποι

Σε εθνική τραγωδία εξελίσσεται η σύγκρουση των δύο τρένων αργά το βράδυ της Τρίτης στα Τέμπη, με τον αριθμό των νεκρών να έχει φτάσει τους 36, ενώ 85 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 66 νοσηλεύονται (έξι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας). 

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών σε 36 - Στην εντατική 6 άνθρωποι

Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, καθώς υπάρχουν αρκετά άτομα εγκλωβισμένα στα πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις διάσωσης.

Το επιβατικό τρένο που είχε κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορική αμαξοστοιχία που είχε αντίθετη κατεύθυνση. Τα δύο τρένα βρέθηκαν να κινούνται στην ίδια γραμμή, κάτι που οδήγησε στη σφοδρή σύγκρουση.

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας: Θέτει σε ετοιμότητα ιδιώτες γιατρούς

Σε ετοιμότητα θέτει τους ιδιώτες γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, ώστε αν χρειαστεί, να συνδράμουν τους συναδέλφους τους στα δύο νοσοκομεία (ΠΓΝΛ, ΓΝΛ) στην περίθαλψη των τραυματιών του πολύνεκρου δυστυχήματος μετά την σύγκρουση των δύο τρένων στην περιοχή. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου οι ειδικότητες είναι οι εξής:

  1. Χειρουργική
  2. Ορθοπαιδική-τραυματολογία
  3. Αναισθησιολογία
  4. Εντατικολογία