Εύα Καϊλή: Προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την άρση της ασυλίας της

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσέφυγε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Σπύρος Παππάς, υποστηρίζοντας ότι η άρση της ασυλίας της ευρωβουλευτού ήταν παράνομη, όπως γράφει το Euractiv.

Εύα Καϊλή: Προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την άρση της ασυλίας της

Η Εύα Καϊλή προφυλακίστηκε πριν από τρεις μήνες για το σκάνδαλο του Qatar Gate και βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρότατες κατηγορίες.

Ωστόσο, η προσφυγή αφορά μια παλαιότερη υπόθεση, που ήρθε στο φως μερικές μόλις ημέρες μετά από το Qatar Gate, αναφορικά με τους μισθούς των βοηθών της στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στις 15 Δεκεμβρίου, η Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της Εύας Καϊλή και αμέσως η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ξεκίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες.

Όπως αναφέρει το Euractiv, το περιεχόμενο της έφεσης δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως υποστηρίζει ότι ο πρώτος όρος για την άρση ασυλίας ενός ευρωβουλευτού, δηλαδή να πιαστεί επ’ αυτοφώρω, δεν πληρείται δεδομένου ότι αφορούν σε υπόθεση από την περίοδο 2014-2020.

Μια άλλη προϋπόθεση για την άρση ασυλίας ευρωβουλευτού είναι ο φόβος ότι το εν λόγω πρόσωπο θα παρεμποδίσει την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών.

Η πλευρά της Εύας Καϊλή φέρεται να υποστηρίζει ότι ούτε αυτή η προϋπόθεση πληρείται, δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκη Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) είχε ήδη διερευνήσει το θέμα και η Καϊλή δεν θα μπορούσε να το παρεμποδίσει.

Το Euractiv επικοινώνησε με τον Σπύρο Παππά, ο οποίος επιβεβαίωσε την προσφυγή, ωστόσο δεν θέλησε να σχολιάσει το περιεχόμενό της.

Πηγή: Cnn.gr