Σχολεία: Πότε κλείνουν για Πάσχα - Πώς τα επηρεάζουν οι πιθανές εκλογές

Μπορεί οι εκλογές 2023 να μην έχουν ανακοινωθεί ακόμα, όμως φαίνεται ότι "κλειδώνει" η 9η Απριλίου. Εάν αυτό επιβεβαιωθεί, τότε θα επηρεάσει το κλείσιμο των σχολείων για το Πάσχα.

Σχολεία: Πότε κλείνουν για Πάσχα - Πώς τα επηρεάζουν οι πιθανές εκλογές

Για την 9η Απριλίου φαίνεται πως κλειδώνουν οι εκλογές, κάτι που αν επιβεβαιωθεί, τότε τα σχολεία θα κλείσουν νωρίτερα για τις διακοπές του Πάσχα.

Όπως συνηθίζεται κάθε φορά που προκηρύσσονται εκλογές, τα σχολεία που μετατρέπονται σε εκλογικά κέντρα για τους ψηφοφόρους μένουν κλειστά την Παρασκευή και τη Δευτέρα μετά τις εκλογές.

Φέτος, σε περίπτωση που οι εκλογές γίνουν στις 9 Απριλίου -ημερομηνία που είναι και η επικρατέστερη- τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 7 Απριλίου. Επομένως, θα κλείσουν νωρίτερα για τις διακοπές του Πάσχα, δηλαδή από την Πέμπτη 8 Απριλίου.

Αντιθέτως, δεν επηρεάζεται η Δευτέρα αμέσως μετά τις εκλογές, καθώς θα έχουμε εισέλθει στη Μεγάλη Εβδομάδα, όπερ σημαίνει ότι τα σχολεία θα είναι ούτως ή άλλως κλειστά.

Σημειώνεται πως παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια θα λειτουργήσουν κανονικά, όπως και στις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες.

πηγή: news247.gr