Market Pass: Ανοίγει την Τρίτη (21/2) για συγκεκριμένα ΑΦΜ

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για το Market Pass, την Τρίτη (21/2) ανακοίνωσε ο Γιάννης Οικονόμου. 

Market Pass: Ανοίγει την Τρίτη (21/2) για συγκεκριμένα ΑΦΜ

Στο άνοιγμα της πλατφόρμας για το Market Pass αναφέρθηκε στην αρχή της ενημέρωσής του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Όπως είπε, η πλατφόρμα ανοίγει αύριο το απόγευμα για συγκεκριμένα ΑΦΜ και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία έως την Τετάρτη.

Επανέλαβε ότι δικαιούχοι είναι περίπου το 85% των ελληνικών νοικοκυριών και συγκεκριμένα οι άγαμοι με ετήσιο εισόδημα έως 16.000 ευρώ και οι έγγαμοι με ετήσιο εισόδημα έως 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Στους δικαιούχους περιλαμβάνονται επίσης οι μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα έως 24.000 ευρώ, συν 5.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

Η ενίσχυση του Market Pass ανέρχεται στο 10% επί του ύψους των αγορών ειδών κάθε είδους σε καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων” ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Πρόσθεσε ότι από την ερχόμενη Τετάρτη το "Καλάθι του Νοικοκυριού" διευρύνεται κατά 9 κατηγορίες προϊόντων. Από τις 51 κατηγορίες που ισχύουν σήμερα θα πάμε στις 60 ενώ από την ίδια μέρα μπαίνει σε εφαρμογή και το “Σαρακοστιανό Καλάθι“. Ακόμη εντός ενός μήνα υποχρεώνονται οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ να αλλάξουν τα ταμπελάκια τιμών ώστε να αναγράφονται με μεγάλα γράμματα η τιμή ανά μονάδα, λίτρο ή κιλό, έτσι ώστε να μην υπάρχει σύγχυση ή πολύ περισσότερο εξαπάτηση του καταναλωτή σε σχέση με τις ενδεχόμενες αλλαγές συσκευασίας.

Υπογράμμισε επίσης ότι εντείνονται οι έλεγχοι και επιβάλλονται πρόστιμα όταν εντοπίζονται παραβάσεις. Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε σε μια σειρά εργαλείων που δημιουργήθηκαν όπως είπε από την κυβέρνηση για την εντατικοποίηση των ελέγχων και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους. Αναφέρθηκε στην εφαρμογή e-katanalotis, στο όριο που τέθηκε στο ποσοστό κέρδους και στην ίδρυση της ΔΥΜΕΑ της υπηρεσίας που κάνει καθημερινά ελέγχους και με ηλεκτρονικά συστήματα πλέον.

Πηγή: news247.gr