Αρχιεπισκοπή Μπρούκλιν: Αποζημίωση 27,5 εκατ. σε τέσσερα αγόρια για σεξουαλική κακοποίηση

Το ποσό αυτό αποτελεί «την πιο υψηλή προσωπική αποζημίωση» που έχει δοθεί ποτέ από την καθολική εκκλησία, σύμφωνα με τους δικηγόρους των θυμάτων.

Αρχιεπισκοπή Μπρούκλιν: Αποζημίωση 27,5 εκατ. σε τέσσερα αγόρια για σεξουαλική κακοποίηση

Η αρχιεπισκοπή του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη δέχθηκε στο πλαίσιο φιλικού διακανονισμού να δώσει αποζημίωση ύψους 27,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε τέσσερα αγόρια τα οποία κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από το 2003 ως το 2009 από έναν θεολόγο που εργαζόταν στην τοπική καθολική εκκλησία.

Το ποσό των 27,5 εκατ. δολαρίων, δηλαδή 6,87 εκατ. για κάθε αγόρι αποτελεί «την πιο υψηλή προσωπική αποζημίωση» που έχει δοθεί ποτέ από την καθολική εκκλησία, σύμφωνα με τους δικηγόρους των θυμάτων.

Επί έξι χρόνια ο Άντζελο Σεράνο κακοποιούσε σεξουαλικά τα τέσσερα αγόρια που τότε ήταν ηλικίας 8 με 12 ετών. Η αγωγή κατατέθηκε το 2012 μετά τη σύλληψη του Σεράνο, που σήμερα είναι 67 ετών, για τη σεξουαλική κακοποίηση ενός παιδιού, για την οποία καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη.

Η αρχιεπισκοπή δέχθηκε να πληρώσει, αφού πρώτα «προσπάθησε να πάρει αποστάσεις από τον Σεράνο», ο οποίος εργαζόταν ως καθηγητής θρησκευτικών στην εκκλησία και ήταν αρμόδιος της θρησκευτικής αγωγής, αλλά δεν ήταν ιερωμένος.

Πηγή: naftemporiki.gr