Φιλιππίνες: 81 νεκροί από τον τυφώνα Μανγκούτ

Αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων από τον ισχυρό τυφώνα Μανγκούτ που έπληξε τις Φιλιππίνες, με τις αρχές να κάνουν σήμερα λόγο για 81 νεκρούς.

Φιλιππίνες: 81 νεκροί από τον τυφώνα Μανγκούτ

Ο τυφώνας Μανγκούτ έπληξε το βόρειο τμήμα των Φιλιππίνων το Σάββατο καταστρέφοντας σπίτια και πλημμυρίζοντας καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Έκτοτε ο απολογισμός των νεκρών δεν έχει σταματήσει να αυξάνεται καθώς οι διασώστες συνεχίζουν να ανασύρουν πτώματα κάτω από τη λάσπη, μετά από την τεράστια κατολίσθηση που σημειώθηκε στην πόλη Ιτογκόν, στη νήσο Λουσόν, στο βόρειο τμήμα του αρχιπελάγους.

Δεκάδες άνθρωποι - που πιστεύεται ότι είναι νεκροί - εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τις λάσπες. «Υπάρχουν ακόμη 59 άνθρωποι που αγνοούνται» στην Ιτογκόν, δήλωσε ο Ρικάρντο Τζαλάντ αξιωματούχος της πολιτικής προστασίας.

Κατά το πέρασμα του τυφώνα, έπεσε στο νησί Λουσόν όγκος νερού που αντιστοιχεί σε ένα μήνα βροχής. Τα ορμητικά νερά παρέσυραν ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο σε χρυσωρυχείο, το οποίο οι εργαζόμενοι στο ορυχείο και οι οικογένειές τους χρησιμοποιούσαν ως καταφύγιο.

Ο τυφώνας, ο πιο ισχυρός φέτος σε παγκόσμια κλίμακα, προκάλεσε επίσης τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων στη νότια Κίνα, όπου χιλιάδες άνθρωποι χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Πηγή: naftemporiki.gr