Συναυλία στο Εθνικό: Πλήθος κόσμου στο πλευρό των καλλιτεχνών (pic)

Σε εξέλιξη η συναυλία αλληλεγγύης στο κατειλημμένο Εθνικό Θέατρο (κτίριο Τσίλερ), σε συμπαράσταση στον αγώνα των καλλιτεχνών ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα

Συναυλία στο Εθνικό: Πλήθος κόσμου στο πλευρό των καλλιτεχνών (pic)

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στη συναυλία αλληλεγγύης που διοργανώνει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, το απόγευμα της Παρασκευής (9/2) στο κτίριο Τσίλερ στο Εθνικό Θέατρο, σε στήριξη του αγώνα των καλλιτεχνών (σπουδαστών/τριών και καθηγητών/τριών) ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα, που υποβαθμίζει τις καλλιτεχνικές σχολές, εξισώνοντας τα συγκεκριμένα πτυχία με απολυτήρια Λυκείου, ενώ υπομονεύοντας παράλληλα τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Στη συναυλία με τίτλο "Δε φεύγουμε. Τώρα θα μας ακούσετε", θα τραγουδήσουν, μεταξύ άλλων, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Σπύρος Γραμμένος, ο Πάνος Βλάχος, η Μαρίνα Σάττι, οι Magic De Spell, η Μάρθα Φριντζήλα, οι Twinsanity, ο ΤΑΦ Λάθος και άλλοι.

Η Αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της συναυλίας, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου από το ύψος της οδού Σωκράτους, στην πλατεία Ομονοίας από το ύψος της 3ης Σεπτεμβρίου και στην οδό Μενάνδρου από το ύψος της οδού Σατωβριάνδου.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη (8/2) παραιτήθηκε σύσσωμο το διδακτικό προσωπικό του Εθνικού Θεάτρου, αφού εξέπνευσε η προθεσμία που είχαν δώσει προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος 85/22, ενώ χθες Πέμπτη (9/2) παραιτήθηκαν και οι καθηγητές της Δραματικής σχολής του ΚΘΒΕ.