H Disney ανακοίνωσε 7.000 απολύσεις

Σε μείωση του 3% του εργατικού δυναμικού της που αντιστοιχεί σε 7.000 θέσεις εργασίας προχωρά η Disney.

H Disney ανακοίνωσε 7.000 απολύσεις

Σε μείωση του 3% του εργατικού δυναμικού της που αντιστοιχεί σε 7.000 θέσεις εργασίας προχωρά η Disney όπως γνωστοποίησε ο διευθύνων σύμβουλός της, Μπομπ Άιγκερ.

Οι απολύσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης αναδιάρθρωσης που ενδέχεται να εξοικονομήσει στον όμιλο περί τα 5,5 δισ. δολάρια τα επόμενα χρόνια, αναζωογονώντας την παραγωγή και καθιστώντας κερδοφόρα τη streaming δραστηριότητά της.

Οι επενδυτές ανέμεναν να ακούσουν το στρατηγικό σχέδιο του Aιγκερ για την αναζωογόνηση της εταιρείας, μετά τον απρόσμενο επαναδιορισμό του τον περασμένο Νοέμβριο. Σε δήλωσή του, ο ίδιος σημείωσε πως η Disney «ξεκινά ένα σημαντικό μετασχηματισμό» που θα οδηγήσει σε «βιώσιμη ανάπτυξη και κερδοφορία» στο streaming.

«Παρότι είναι κάτι απαραίτητο για να αντιμετωπιστούν οι σημερινές δυσχερειών, δεν παίρνω ελαφρά αυτή την απόφαση», ανέφερε ο κ. Aιγκερ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης με αναλυτές στους οποίους παρουσίασε τα απογοητευτικά αποτελέσματα χρήσης τριμήνου της επιχείρησης.

Σημειώνεται πως ο προκάτοχος του Aιγκερ, Μπομπ Τσάπεκ, απαλλάχτηκε των καθηκόντων του από το διοικητικό συμβούλιο προ μηνών, αφότου η Disney κατέγραψε τριμηνιαία ζημιά 1,5 δισ. δολ. στις υπηρεσίες streaming.

Η εταιρεία δεσμεύτηκε να μειώσει την ογκώδη αυτή απώλεια κατά 200 εκατ. δολ. στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, καταφέρνοντας να ξεπεράσει αυτόν τον στόχο κατά περίπου 400 εκατ. δολ., σύμφωνα με την έκθεση αποτελεσμάτων της Τετάρτης.

Όπως σημείωσε η Κριστίν ΜακΚάρθι, οικονομική διευθύντρια του ομίλου, οι απώλειες αναμένεται να περιοριστούν περαιτέρω και στο τρέχον τρίμηνο.

Η Disney Plus, η ναυαρχίδα της υπηρεσίας streaming, έχασε περίπου 2,4 εκατ. συνδρομητές σε ένα τρίμηνο, κυρίως λόγω της απώλειας του ινδικού πρωταθλήματος κρίκετ.

Πηγή: kathimerini.gr