Δίκη Άλκη: «Η επίθεση ήταν καταδρομική - Ήξερε ο καθένας τι θα κάνει» κατέθεσε δεύτερος αστυνομικός

Αποκαλυπτική είναι και η κατάθεση του δεύτερου αστυνομικού που έφτασε στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη λίγη ώρα μετά την επίθεση. "Οι επιθέσεις ήταν τυφλές όσον αφορά στα άτομα αλλά, γνώριζαν ότι πρόκειται για οπαδούς της αντίθετης ομάδας" δήλωσε μεταξύ άλλων. 

Δίκη Άλκη: «Η επίθεση ήταν καταδρομική - Ήξερε ο καθένας τι θα κάνει» κατέθεσε δεύτερος αστυνομικός

Καταδρομική χαρακτήρισε τη δολοφονική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, ο δεύτερος αστυνομικός που κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, σήμερα Πέμπτη (9/2).

Αρχικά, ο 47χρονος ανθυπαστυνόμος του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής περιέγραψε το σκηνικό που αντίκρισε στην οδό Θ. Γαζή στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη και στο σημείο του εγκλήματος,

"Όταν φτάσαμε εμείς τα ασθενοφόρα με τους τραυματίες είχαν αποχωρήσει. Συλλέξαμε τα στοιχεία, αναζητήσαμε για μάρτυρες. Υπήρχε υπερβολικά πολύ αίμα. Αιματηρά τυπώματα παπουτσιών και ένα δρεπάνι με αίμα. Λίγο πιο κάτω βρέθηκε ξύλινο στυλιάρι, βρέθηκε και ένα κομμάτι από κράνος και επιπλέον αίμα, επί της οδού Σεφέρη", είπε.

Η κλήση που δέχθηκαν, όπως είπε, έκανε λόγω για συμπλοκή ατόμων με αντικείμενα. Αναφέρθηκε μία ομάδα 10-12 ατόμων που επιτέθηκε σε άλλη ομάδα 5-6 ατόμων. "Οι πληροφορίες ήταν πολλές. Από την αρχή ήταν σαν δεδομένο ότι έχουμε οπαδούς μιας ομάδας να χτυπούν άλλους μιας άλλης ομάδας. Επιβεβαιώθηκε η εμπλοκή του 1ου κατηγορούμενου. Αποφασίσαμε την προσαγωγή του. Ξέραμε ότι υπήρχαν και άλλα άτομα αλλά δεν είχαν ταυτοποιηθεί. Ο κατηγορούμενος ήταν αρνητικός για τα πάντα. Μετά είπε ότι ήταν στο σημείο και δεν κατέβηκε από το αυτοκίνητο”, πρόσθεσε ο 47χρονος

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου, τα κλειδιά του 1ου κατηγορούμενου άνοιξαν τον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού "και θεωρήθηκε πως είναι υπεύθυνος. Στη συνέχεια ζορίστηκε και μας είπε όλα τα ονόματα πλην ενός. Τελικώς προκύπτει ότι έχουμε τρία αυτοκίνητα. Το όχημά του είχε χτύπημα στο καπό και ήταν πρόσφατο".

Σε άλλο σημείο υπογράμμισε πως στην πίσω πλάτη του καθίσματος του τρίτου οχήματος, βρέθηκε DNA του Άλκη και ενός εκ των κατηγορουμένων, ενώ ανέλυσε τα ίχνη DNA που εντοπίστηκαν στα αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση καθώς στα υπόλοιπα οχήματα.

Ο αστυνομικός συμπλήρωσε πως στα χέρια των Αρχών έφτασε ένα βίντεο από άγνωστο αποστολέα, το οποίο δείχνει το περιστατικό προς το τέλος του, αλλά και το χτύπημα με καρέκλα στο όχημα.

Έπειτα, ο 47χρονος περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκαν τα οχήματα στα οποία επέβαιναν οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη.

"Ξεκίνησαν από τον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Παλαιών Πατρών Γερμανού. Με την κίνηση που έκαναν προέκυψε ότι δεν ήθελαν να περάσουν μπροστά από το γήπεδο του Άρη. Γνώριζαν το σημείο. Προφανώς ήξεραν ότι εκεί υπάρχουν οπαδοί του Άρη. Προσπάθησαν να υπερτερούν αριθμητικά. Προκύπτει ότι δύο κατηγορούμενοι είχαν ξανακάνει επίθεση με μαχαίρι στο ίδιο σημείο. Δεν είναι άγνωστα τα σημεία για αυτούς. Υπήρχε στιχομυθία όταν έστειλαν κάποιον εκεί, αλλά δεν επιβεβαιώνεται", υποστήριξε.

Σχολιάζοντας τη τακτική τους, ο αστυνομικός τόνισε πως είναι οι επιθέσεις τυφλές όσον αφορά στα άτομα αλλά, γνωρίζουν ότι είναι οπαδοί της αντίθετης ομάδας.

"Η επίθεση φαίνεται να είναι καταδρομική. Ήξερε ο καθένας τι θα κάνει. Προηγήθηκε άνεση, δεν είναι η πρώτη φορά που έγινε. Όλοι είχαν όπλα. Ήξεραν τη ζημιά που ήθελαν να κάνουν. Θεωρούμε ότι γνωρίζονται μεταξύ τους οι κατηγορούμενοι”. Για το σήμα των κινητών του τηλεφώνων, ο 47χρονος υπογράμμισε πως φαίνεται σε μερικά από αυτά χάνεται στη περιοχή του Ιπποκράτειου. “Υπάρχουν ανταλλαγές κλήσεων μεταξύ των κατηγορουμένων”, υποστήριξε.

Ο μάρτυρας περιγράψετε τον τρόπο με τον οποίο φέρεται να κινήθηκαν τα άτομα που βρίσκονται στα οχήματα, βάσει των στοιχείων που έχουν στα χέρια τους από της έρευνα.

Ο 47χρονος μάρτυρας, σε σχετική ερώτηση της Εισαγγελέως, πρόσθεσε πως περίπου έναν χρόνο πριν από τη δολοφονία του Άλκη, ο 10ος κατηγορούμενος είχε δεχθεί επίθεση με οπαδικά κίνητρα στην περιοχή του Ωραιοκάστρου. Μάλιστα, όπως είπε, τραυματίστηκε στο μάτι.

"Είχε πει ότι ήταν ληστεία, δεν ανέφερε ότι του επιτέθηκαν από άλλη ομάδα. Ο πατέρας του μας το είπε, όχι ο ίδιος", σημείωσε.

Αμέσως μετά αποκάλυψε πως κατά την έρευνα διαπιστώθηκε πως ο 10ος κατηγορούμενος έλεγε ότι θα πάρει εκδίκηση για το περιστατικό, χωρίς να αναφέρει από ποιον συγκεκριμένα.

Αυτήν την ώρα, ο 47χρονος απαντά στις ερωτήσεις της Εισαγγελέως.

πηγή: News247.gr