Μητέρα και αδερφή Τσιάρτα: «Δεν στηρίζουμε την υποψηφιότητά του»

Με επιστολή τους, η μητέρα και η αδελφή του Βασίλη Τσιάρτα ανακοίνωσαν την αντίθεσή τους με την υποψηφιότητα του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή. 

Μητέρα και αδερφή Τσιάρτα: «Δεν στηρίζουμε την υποψηφιότητά του»

Την απόφαση του Βασίλη Τσιάρτα να θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές με την «Εθνική Δημιουργία», γνωστοποίησε ο Θάνος Τζήμερος.

Με αφορμή την υποψηφιότητα του Τσιάρτα, η μητέρα και η αδελφή του παλαίμαχου άσου εξέδωσαν κοινή επιστολή, μέσω της οποίας ανακοίνωσαν πως δεν θα τον στηρίξουν στις εκλογές, κάνοντας λόγο για ομοφοβικές και ρατσιστικές αντιλήψεις.

Αναλυτικά η επιστολή: «Αναφορικά με την δήλωση υποψηφιότητας του Βασιλείου Τσιάρτα του Αναστασίου

Βέροια, 06/02/2023

Προς αποφυγήν κάθε παρεξηγήσεως ή σύγχυσης και εξ αφορμής της δηλωθείσας υποψηφιότητας του Βασιλείου Τσιάρτα του Αναστασίου, επιθυμούμε να διευκρινίσουμε ότι, παρά την συγγενική μας σχέση, ουδεμία απολύτως σχέση έχουμε ή πρόκειται ή θέλουμε να έχουμε με την προσφάτως ανακύψασα πολιτική δραστηριότητα του ανωτέρω και την υποψηφιότητά του με συγκεκριμένο πολιτικό σχηματισμό.

Άλλωστε, ουδέποτε στην οικογένειά μας είχαμε ομοφοβικές, ρατσιστικές ή εθνικιστικές αντιλήψεις αλλά αντίθετα διαπνεόμασταν από δημοκρατικές, προοδευτικές και αλληλέγγυες ιδέες, όπως αυτές μας εμφυτεύθηκαν από τον σύζυγο και πατέρα μας Αναστάσιο Τσιάρτα και την οικογένειά του.

Με εκτίμηση
Σοφία, χήρα Αναστασίου Τσιάρτα
Ελευθερία Τσιάρτα του Αναστασίου».