Επί ποδός οι δήμοι Αττικής για την «Μπάρμπαρα», αναβολή εκδηλώσεων την Κυριακή

Σε όλους τους δήμους της Αττικής θα λειτουργούν θερμαινόμενοι χώροι, για τη προστασία από το χιόνι και το κρύο σε όποιον βρεθεί σε ανάγκη και για όσο διάστημα διαρκέσουν η κακοκαιρία και οι χαμηλές θερμοκρασίες.

Επί ποδός οι δήμοι Αττικής για την «Μπάρμπαρα», αναβολή εκδηλώσεων την Κυριακή

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται ολόκληρος ο μηχανισμός, οι υπηρεσίες και οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας των δήμων της Αττικής προκειμένου να παρέμβουν όπου χρειαστεί και να παρέχουν βοήθεια, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» που αναμένεται να πλήξει τον νομό από αύριο Κυριακή.

Παράλληλα οι δήμοι ανέβαλαν τις διάφορες δράσεις με τη συμμετοχή πολιτών και τις όποιες εκδηλώσεις είχαν προγραμματίσει για αύριο Κυριακή.

Σε ετοιμότητα θα βρίσκονται τα εκχιονιστικά μηχανήματα και οι αλατιέρες, ώστε να συνδράμουν αμέσως σε περίπτωση χιονόπτωσης. Ήδη στις περισσότερες περιοχές γίνονται εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού φρεατίων και ρεμάτων.

Στις άμεσες προτεραιότητες των δήμων ήταν να προμηθευτούν επαρκή ποσότητα αλατιού, το οποίο διαθέτουν και σε δημότες, ειδικά στις περιοχές του νομού όπου αναμένεται τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα.

Σε όλους τους δήμους της Αττικής θα λειτουργούν θερμαινόμενοι χώροι, για τη προστασία από το χιόνι και το κρύο σε όποιον βρεθεί σε ανάγκη και για όσο διάστημα διαρκέσουν η κακοκαιρία και οι χαμηλές θερμοκρασίες. Από τους δημάρχους έχουν εκδοθεί ανακοινώσεις για τα μέτρα ασφαλείας, με συμβουλές και οδηγίες προς τους δημότες και έχουν ανοίξει τηλεφωνικές γραμμές για την παροχή βοήθειας, οδηγιών και πληροφοριών.

Πηγή: Naftemporiki.gr