Πούτιν: Προτεραιότητα να σταματήσουν οι ουκρανικοί βομβαρδισμοί σε ρωσικά εδάφη

Ο Πούτιν μιλούσε σε μια κυβερνητική σύσκεψη για την αποκατάσταση κατεστραμμένων κατοικιών και υποδομών σε περιοχές της νοτιοδυτικής Ρωσίας που συνορεύουν με την Ουκρανία

Πούτιν: Προτεραιότητα να σταματήσουν οι ουκρανικοί βομβαρδισμοί σε ρωσικά εδάφη

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε οδηγίες στο υπουργείο Άμυνας να θέσει ως προτεραιότητά του την προστασία των ρωσικών εδαφών από βομβαρδισμούς των ουκρανικών δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για την αποκατάσταση κατεστραμμένων κατοικιών, ο Πούτιν δήλωσε ότι σπίτια στις περιοχές Μπέλγκοροντ, Μπριάνσκ και Κουρσκ καθώς και την Κριμαία που παράνομα προσαρτήθηκε το 2014 στη Ρωσία, «υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν» από τον ουκρανικό στρατό.

Ο Πούτιν έκανε μάλιστα λόγο για «βομβαρδισμούς από νεοναζιστικά μορφώματα», όπως μεταδίδει το CNNi.

«Φυσικά η προτεραιότητα είναι να εξαλείψουμε την ίδια την πιθανότητα βομβαρδισμών, αλλά αυτό είναι δουλειά των στρατιωτικών», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Αρκετοί άνθρωποι έχουν βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση καθώς «έχασαν τα σπίτια τους, αναγκάστηκαν να μετακομίσουν σε συγγενείς ή σε προσωρινές κατοικίες, ενώ αντιμετωπίζουν διακοπές στην υδροδότηση, τη θέρμανση και τον ηλεκτρισμό», πρόσθεσε.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, δεν έχουν επισήμως παραδεχθεί ότι βομβαρδίζουν σε ρωσικά εδάφη.

Πηγή: CNN.GR