Δίκη Greek Mafia: Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι

Αθώοι κρίθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι στη λεγόμενη υπόθεση της «Greek Mafia» με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων.

Δίκη Greek Mafia: Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι

Η δίκη είχε ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2022 και αφορούσε στα πλημμελήματα της υπόθεσης, καθώς για τα κακουργήματα βρίσκεται σε εξέλιξη η διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Η εν λόγω υπόθεση αφορούσε έρευνα της ΕΥΠ την περίοδο 2015-2017 σχετικά με διαφθορά στο εσωτερικό της Αστυνομίας και την κατανομή των εισπράξεων από οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες στην Αθήνα.

Το δικαστήριο κήρυξε αθώους και τους 17 κατηγορούμενους κάνοντας δεκτή την απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Παναγιώτη Μεϊδάνη, ο οποίος στην εισήγησή του είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το «αποδεικτικό υλικό είναι ανύπαρκτο».

«Δυστυχώς, παρά τη βαρύτητα της κατηγορίας, το αποδεικτικό υλικό είναι ανύπαρκτο. Είναι τραγικό. Θα ευχηθώ η άλλη δικογραφία (για τα κακουργήματα της υπόθεσης) να έχει καλύτερη τύχη. Πρέπει να απαλλαγούν όλοι, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός.

Πηγή: cnn.gr