Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί από όλες τις ψηφοφορίες» - Ζήτησε άμεση διάλυση της Βουλής και εκλογές

Την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει από όλες τις ψηφοφορίες, πλην αυτής για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, ανακοίνωσε από το Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας παράλληλα άμεση διάλυση της Βουλής και εκλογές.

Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί από όλες τις ψηφοφορίες» - Ζήτησε άμεση διάλυση της Βουλής και εκλογές

«Δηλώνουμε ότι δεν θα νομιμοποιήσουμε αυτή την πρωτοφανή εκτροπή. Μετά τις αποκαλύψεις των αποδείξεων της εκτροπής, μετά την άρνηση να δώσει έστω και μια εξήγηση, αυτή η κυβέρνηση είναι ηθικά και πολιτικά έκπτωτη. Δεν μπορεί να παραμείνει. Ζητάμε την άμεση διάλυση της Βουλής και τη προσφυγή σε εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:

«Στο ερώτημα με τη Δημοκρατία ή με την εκτροπή πρέπει να απαντήσουν οι πολίτες. Μεταφέρουμε την πρόταση δυσπιστίας από τη Βουλή στο λαό. Ταυτόχρονα δηλώνουμε ότι όσο ο Μητσοτάκης αρνείται να πράξει το αυτονόητο, να προσφύγει στις κάλπες, ο ΣΥΡΙΖΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση και κορμός της δημοκρατικής παράταξης στον τόπο, δεν θα νομιμοποιεί το νομοθετικό έργο μιας κυβέρνησης που είναι αποδεδειγμένα κυβέρνηση εκτροπής».

«Από εδώ και στο εξής με εξαίρεση τη συμμετοχή μας στην αντιμετώπιση της προσπάθειας νομοθετικής διαδικασίας για τους νεοναζί θα απέχουμε από κάθε ψηφοφορία της Βουλής. Ξεκινάμε την πορεία μας προς τον ελληνικό λαό».



Πηγή: cnn.gr