Ουκρανία: Διαψεύδει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στο Βουγλεντάρ

Ένας εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού που είναι αρμόδιος για τη ζώνη αυτή, ο Γιεβγκέν Ιέριν, διαβεβαίωσε ότι οι ρωσικές επιθέσεις στη ζώνη αυτή απέτυχαν

Ουκρανία: Διαψεύδει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στο Βουγλεντάρ

Η Ουκρανία διέψευσε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν, όπως υποστηρίζει η Μόσχα, κοντά στην πόλη Βουγλεντάρ, το νέο «θερμό σημείο» του μετώπου όπου οι μάχες εντείνονται τις τελευταίες ημέρες.

«Οι μονάδες μας συνεχίζουν να προελαύνουν (…). Μονάδες έχουν φτάσει στο ανατολικό τμήμα της Βουγλεντάρ και συνεχίζεται το έργο τους στα περίχωρα», είπε το πρωί ο επικεφαλής των ρωσικών κατοχικών δυνάμεων στην περιοχή του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ένας εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού που είναι αρμόδιος για τη ζώνη αυτή, ο Γιεβγκέν Ιέριν, διαβεβαίωσε ωστόσο ότι οι ρωσικές επιθέσεις στη ζώνη αυτή απέτυχαν. Οι ουκρανικές δυνάμεις απώθησαν τους Ρώσους με το πυροβολικό τους, διευκρίνισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ο εχθρός δεν κατέγραψε επιτυχίες και αναδιπλώθηκε. Δεν εγκαταλείψαμε τις θέσεις μας», υποστήριξε ο Ιέριν.

Ο Πουσίλιν είπε ότι οι Ουκρανοί υποχώρησαν σε έναν τομέα όπου υπάρχουν «πολλές βιομηχανίες και πολυώροφα κτίρια», κάτι που διευκολύνει τις αμυντικές επιχειρήσεις τους. «Υποθέτουμε επομένως ότι ο εχθρός θα αντισταθεί».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας από την πλευρά του ανέφερε ασαφώς ότι οι ρωσικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν σε «πιο ευνοϊκές θέσεις» στα περίχωρα της Βουγλεντάρ, επιφέροντας απώλειες στις ουκρανικές δυνάμεις.

Η Βουγλεντάρ, μια πόλη με πολλά ορυχεία που αριθμούσε 15.000 κατοίκους πριν από τη ρωσική εισβολή, απέχει 150 χιλιόμετρα νοτίως της Μπαχμούτ, του άλλου «θερμού μετώπου» στην ανατολική Ουκρανία, την οποία οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να καταλάβουν εδώ και έξι μήνες, με τίμημα βαριές απώλειες.

Πηγή: Kathimerini.gr