Αμαλιάδα: Πρόστιμο 250 χιλ. ευρώ για εγκατάλειψη σκυλιών

Ένας 72χρονος φέρεται να μετέφερε με φορτηγάκι στο δάσος της Μαραθιάς στην Αμαλιάδα 8 κουτάβια λίγων ημερών και τη μητέρα τους και να εγκατέλειψε εκεί.

Αμαλιάδα: Πρόστιμο 250 χιλ. ευρώ για εγκατάλειψη σκυλιών

Βαρύ χρηματικό πρόστιμο ύψους 250 χιλ. ευρώ επιβλήθηκε σε 72χρονο στην Αμαλιάδα επειδή εγκατέλειψε 8 νεογέννητα κουτάβια και τη μητέρα τους σε δάσος.

Ο ηλικιωμένος φέρεται να μετέφερε με φορτηγάκι στο δάσος της Μαραθιάς 8 κουτάβια λίγων ημερών και τη μητέρα τους και να άφησε εκεί. Κάποιος πολίτης που ήταν στο σημείο είδε την εγκατάλειψη των σκυλιών και έκανε καταγγελία στην Αστυνομία.

Αστυνομικοί πήγαν στο δάσος της Μαραθιάς στην Αμαλιάδα και εντόπισαν εκεί τα 8 κουτάβια και τη μητέρα τους. Στη συνέχεια ο 72χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Αμαλιάδας.

Το διοικητικό πρόστιμο που επιβλήθηκε στον άνδρα είναι στο πλαίσιο της νέας νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς και την κακοποίηση τους. Συνολικά το σύνολο των παραβάσεων έφτασε τις 250 χιλ. ευρώ ευρώ.

Τα κουτάβια και τη μητέρα τους παρέλαβε ο υπεύθυνος του καταφυγίου ζώων του δήμου Ήλιδας. Τα σκυλιά θα φιλοξενηθούν εκεί μέχρι να βρεθούν οικογένειες για να τα πάρουν.