Κόντρα μετεωρολόγων για εισβολή χιονιά

Κόντρες μεταξύ των μετεωρολόγων για το αν θα έρθει χιονιάς

Κόντρα μετεωρολόγων για εισβολή χιονιά

Κόντρες μεταξύ των μετεωρολόγων έχουν ανοίξει προβλέψεις για επικείμενη νέα κακοκαιρία που θα φέρει χιόνια και τσουχτερό κρύο νωρίς τον Φεβρουάριο.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σχολιάζοντας την πρόγνωση που είχε κάνει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου για τις πρώτες ημέρες του επόμενου μήνα, ανέφερε πως είναι νωρίς για χιόνια, ενώ σχολίασε σε ανάρτησή του: «μην πιστεύετε κανέναν μέχρι τότε».

Παράλληλα, ο κ. Κολυδάς ανέφερε πως το μόνο σίγουρο είναι η πτώση της θερμοκρασίας και πρόσθετε πως πρέπει να περιμένουμε τις αρχές της επόμενης βδομάδες να «δούμε που θα ..."κάτσει η μπίλια"».

«"Απ' την Κική κι απ' τη Κοκό...." Οι διαφορές μεταξύ των μοντέλων είναι τεράστιες. Ας περιμένουμε τις αρχές της άλλης εβδομάδος, για να δούμε που θα ..."κάτσει η μπίλια". Το μόνο σίγουρο η πτώση της θερμοκρασίας. Για χιόνια είναι νωρίς. Μη πιστεύετε κανέναν μέχρι τότε. Καλό ΣΚ», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.

Φορτωμένος χιόνια και ψύχος μπαίνει ο Φλεβάρης

Νωρίτερα, για περισσότερο κρύο και χιόνια ακόμα και πιο χαμηλά υψόμετρα τον Φεβρουάριο, προειδοποιούσε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, από τις 2 με 3 Φεβρουαρίου φαίνεται ότι θα έρθουν νέες κατεβασιές ακόμη πιο ψυχρού αέρα, οι οποίες θα ρίξουν ακόμη περισσότερο τη θερμοκρασία.

Μάλιστα, υπάρχουν ενδείξεις πως αυτή τη φορά χιόνια θα πέσουν και σε πεδινές περιοχές.

Σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη της ΕΡΤ το Σάββατο, θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια αλλά όχι παντού. Στη δυτική Ελλάδα θα υπάρξουν τοπικές μπόρες και στην Ήπειρο χιόνια πάνω από τα 1000 μέτρα. Η θερμοκρασία στους 11 στα κεντρικά, στους 3 στη δυτική Μακεδονία, στους 12 στο Αιγαίο και στους 17 στα νότια.

Πηγή: cnn.gr