Αιτωλοακαρνανία: Εισαγγελική παρέμβαση για την επικίνδυνη διέλευση μαθητών από τον Εύηνο

Άμεση ήταν η αντίδραση της Εισαγγελίας Αγρινίου για το περιστατικό που καταγράφηκε στον δήμο Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, όπου μαθητές διέσχισαν τον «φουσκωμένο» Εύηνο χρησιμοποιώντας ένα σιδερένιο κουβούκλιο και μια συρμάτινη πεζογέφυρα.

Αιτωλοακαρνανία: Εισαγγελική παρέμβαση για την επικίνδυνη διέλευση μαθητών από τον Εύηνο

Ο εισαγγελέας Αγρινίου παρενέβη αυτεπάγγελτα και ζήτησε να ληφθούν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους από το αστυνομικό τμήμα Θέρμου ώστε να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο.

Μετά από την παρέμβαση του εισαγγελέα, θα διερευνηθεί ο λόγος που τα παιδιά κινήθηκαν προς το σημείο και θα αναζητηθούν οι ευθύνες.

Ο δήμαρχος Θέρμου είχε προαναγγείλει νωρίτερα ότι θα απευθυνθεί στην εισαγγελία για το περιστατικό αυτό, το οποίο χαρακτήρισε «απαράδεκτο».

Σημειώνεται ότι οι μαθητές από τη Φαμίλα και το Στράνωμα Ναυπακτίας μετέβησαν χθες το πρωί στο σχολείο τους στο Θέρμο, ωστόσο αργότερα σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση στην επαρχιακή οδό Λουτρών Στάχτης – Θέρμου.

Έτσι, κατά την επιστροφή από το σχολείο το λεωφορείο δεν μπορούσε να περάσει από αυτόν τον δρόμο. Ωστόσο, αντί να ακολουθηθεί η ενδεδειγμένη διαδρομή δια μέσου Ανάληψης και Χάνι Μπανιά, μαθητές και ενήλικες που τους συνόδευαν επέλεξαν να περάσουν από σημείο του ποταμού όπου υπήρχε αιωρούμενη συρμάτινη γέφυρα (μήκους 70 μέτρων) και ένα κουβούκλιο.

Πηγή: Kathimerini.gr