Τσίπρας: «Δεν τελειώσαμε με τον χρυσαυγιτισμό, χρειάζονται θεσμικά μέτρα»

Με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η δημοκρατία είναι ένας καθημερινός αγώνας»

Τσίπρας: «Δεν τελειώσαμε με τον χρυσαυγιτισμό, χρειάζονται θεσμικά μέτρα»

Το μήνυμα ότι «η δημοκρατία είναι ένας καθημερινός αγώνας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του για τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος.

Με αφορμή τα θύματα του ολοκαυτώματος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι οι «μαύρες σελίδες της σύγχρονης Ιστορίας… δυστυχώς δεν τελείωσαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης».

Στη συνέχεια, αναφέρεται στην εισβολή στο Καπιτώλιο από τραμπιστές και σε κυβερνητικά κτίρια στη Μπραζίλια από μπολσοναριστές, όπως επίσης και στη Χρυσή Αυγή.

«Φανατικοί τραμπικοί, μπολσοναριστές, χρυσαυγίτες – αλλάζουν ονόματα αλλά είναι πάντα ίδιοι. Επενδύουν στη φτώχεια και την ανάγκη, κεφαλαιοποιούν τον φόβο, μισούν τον άνθρωπο», επισημαίνει ο κ. Τσίπρας.

Υπογραμμίζοντας ότι «η δημοκρατία δεν είναι κεκτημένο, αλλά καθημερινός αγώνας», ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «απέναντι στη λήθη, αντιπαραβάλλουμε τη μνήμη, την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη».

Ειδικά για τη Χρυσή Αυγή, αναφέρει ότι η χώρα μας δεν έχει τελειώσει με τον χρυσαυγιτισμό και ζητεί θεσμικά μέτρα ώστε οι καταδικασμένοι νεοναζί «να μην έχουν ξανά τη δυνατότητα να δηλητηριάσουν τον δημόσιο βίο με τη μισαλλοδοξία τους».

Και καταλήγει: «Γι’ αυτό η σημερινή ημέρα είναι ημέρα επαγρύπνησης. Οι δημοκρατικοί πολίτες έχουν τα μάτια ανοιχτά».