Μακελειό στις ΗΠΑ: Νεκρός ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης

Νεκρός εντοπίστηκε ο οδηγός του λευκού βαν, ο οποίος φέρεται να είναι ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης σε αίθουσα χορού στην Καλιφόρνια.

Μακελειό στις ΗΠΑ: Νεκρός ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης

Νεκρός, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι ο πιθανός ύποπτος του μακελειού στο Λος Άντζελες, ο οδηγός του λευκού βαν, ύστερα από δύο κι επιπλέον ώρες προσπαθειών της αστυνομίας γύρω από το σημείο όπου βρισκόταν το όχημα. Ακόμη δεν υπάρχουν στοιχεία για τον ένοπλο όπως επίσης δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν τελικά ήταν αυτός που άνοιξε πυρ.

Ο ένοπλος που σκότωσε δέκα ανθρώπους στο Μόντερεϊ Παρκ, το βράδυ του Σαββάτου, περικυκλώθηκε νωρίτερα από την αστυνομία, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης που προέβαλαν σε απευθείας μετάδοση εικόνες από ελικόπτερο.

Ένα λευκό φορτηγάκι μέσα στο οποίο βρισκόταν ο ύποπτος αποκλείστηκε, ειδικότερα, μπροστά και πίσω από τεθωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας στην πόλη Τόρανς, νοτίως του Λος Άντζελες, που απέχει λίγο πάνω από 40 χλμ. από το Μόντερεϊ Παρκ, την πόλη της οποίας η πλειονότητα των κατοίκων είναι ασιατικής καταγωγής, όπου σημειώθηκε η επίθεση με τους πυροβολισμούς σε αίθουσα χορού.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες βράδυ μετά τις 22:00 (τοπική ώρα, 08:00 σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας) σε περιοχή του Λος Άντζελες όπου κοντά γίνονται εορτασμοί για την κινεζική πρωτοχρονιά, στις οποίες νωρίτερα μετείχαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι. Οι πυροβολισμοί έγιναν στο Star Dance Studio, στούντιο χορού.

Πηγή: protothema.gr