Κακοκαιρία: Ζημιές σε 40 σπίτια από τον ανεμοστρόβιλο στην Παραμυθία

Έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες στην Παραμυθία Θεσπρωτίας. Πτώσεις δέντρων καταγράφηκαν στην Εύβοια

Κακοκαιρία: Ζημιές σε 40 σπίτια από τον ανεμοστρόβιλο στην Παραμυθία

Προβλήματα έχει προκαλέσει ήδη η κακοκαιρία που ξεκίνησε από το βράδυ της Πέμπτης και θα συνεχίσει να επηρεάζει τη χώρα μας τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα.

Τις πληγές τους μετράνε τα χωριά και οι κοινότητες της Παραμυθίας στη Θεσπρωτία, καθώς η περιοχή επλήγησε χθες το βράδυ από ανεμοστρόβιλο.

Όλο και περισσότερες ζημιές καταγράφονται: ξεριζωμένα δένδρα, κομμένες κολόνες της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, διάσπαρτα κεραμίδια, ηλιακοί θερμοσίφωνες, δεξαμενές, μηχανήματα εξαερισμού, κεραίες και κόσμος σε απόγνωση είναι η εικόνα που επικρατεί με το φως της ημέρας.

Τα συνεργεία του Δήμου καταγράφουν τις ζημιές, ενώ οι κάτοικοι προσπαθούν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον.

Μέχρι στιγμής, 40 σπίτια στα χωριά Αγορά και Σκάνδαλο έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Από θαύμα δεν θρηνούμε θύματα, λένε σοκαρισμένοι οι κάτοικοι, καθώς λόγω της κακοκαιρίας ήταν όλοι στα σπίτια τους.

Ήταν τέτοια η δύναμη του αέρα που μετέφερε δεκάδες μέτρα μακριά πολύ βαριά αντικείμενα, όπως μια δεξαμενή Τυροκομείου στο χωριό Σκάνδαλο.

Η περιοχή από χθες το βράδυ αντιμετωπίζει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τηλεπικοινωνία. Στην Ποταμιά κατέρρευσαν σταβλικές εγκαταστάσεις, έπεσαν 2 κολόνες της ΔΕΗ υψηλής τάσης και 4 του ΟΤΕ.


Ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, που βρίσκεται από τη νύχτα στα χωριά, θα ζητήσει, όπως είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, να κηρυχθούν οι πληγείσες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πτώσεις δέντρων στην Εύβοια

Πτώσεις δέντρων λόγω των ισχυρότατων ανέμων καταγράφονται από τα ξημερώματα και στην Εύβοια.

Πλατάνια έπεσαν στον δρόμο Μαντούδι – Προκόπη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα νωρίς το πρωί. Υπάλληλοι του δήμου και πυροσβέστες απομάκρυναν τα κλαδιά.

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η επέλαση της κακοκαιρίας και στον Αλμυροπόταμο. Λόγω των σφοδρών ανέμωνπου πλήττουν τα νότια του νησιού, αλμυρίκι έπεσε πάνω σε παραλιακή επιχείρηση. Ζημιές προκλήθηκαν και σε άλλη επιχείρηση της περιοχής, της οποίας διαλύθηκε η τέντα.


Τέλος, στην παραλία, βλάβες έχουν παρατηρηθεί σε κάποιους στύλους ηλεκτροδότησης σε κεντρικά σημεία της παραλίας.

Χαλαζόπτωση στην Ηλεία

Σημαντικά προβλήματα προκάλεσε στην Ηλεία ισχυρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (19/1).

Τα περισσότερα προβλήματα καταγράφηκαν στους Δήμους Ανδραβίδας – Κυλήνης και Πηνειού, όπου έπεσε χαλάζι σε μέγεθος φουντουκιού, με αποτέλεσμα να καταστραφούν καλλιέργιες εσπεριδοειδών (κυρίως πορτοκάλια).

Πηγή: Kathimerini.gr