Εύα Καϊλή: «Και κομμάτια να με κάνουν δεν πρόκειται να παραδεχτώ κάτι που δεν έχω κάνει»

Επιμένει για την αθωότητά της η Εύα Καϊλή, μετά τη χθεσινή απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης από τις βελγικές αρχές.

Εύα Καϊλή: «Και κομμάτια να με κάνουν δεν πρόκειται να παραδεχτώ κάτι που δεν έχω κάνει»

Το πρώτο της μήνυμα μέσα από τις φυλακές έστειλε η Εύα Καϊλή, μέσω του δικηγόρου της, μετά τη χτεσινή απόφαση των βελγικών αρχών να απορρίψουν το αίτημα αποφυλάκισής της με περιοριστικούς όρους.

Σε δήλωσή που παρέθεσε στο OPEN, μέσω του συνηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου επανέλαβε την αθωότητά της αναφορικά με τη φερόμενη εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatargate.

«Ματαιοπονούν. Και κομμάτια να με κάνουν δεν πρόκειται να παραδεχτώ κάτι που δεν έχω κάνει», δήλωσε η κ. Καϊλή.

Υπενθυμίζεται ότι το προδικαστικό συμβούλιο στις Βρυξέλλες απέρριψε χτες το αίτημα αποφυλάκισής της με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης Qatargate. Εάν δεν ασκηθεί έφεση, η Εύα Καϊλή έχει δυνατότητα να υποβάλει πάλι αίτημα αποφυλάκισης μετά την παρέλευση ενός μήνα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισής της, η κατηγορούμενη επέμεινε πως είναι αθώα και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι είναι μητέρα παιδιού 23 μηνών, το οποίο δεν μπορεί να μένει μόνο του, αφού έχει δικαίωμα να το βλέπει μόνο μία φορά τον μήνα. Η ευρωβουλευτής φέρεται να είπε στο συμβούλιο ότι δέχεται να της επιβληθούν ακόμη αυστηρότεροι περιοριστικοί όροι με αντάλλαγμα την αποφυλάκισή της, δηλαδή, όχι μόνο να φορέσει «βραχιολάκι», αλλά να τεθεί υπό 24ωρη παρακολούθηση και το κινητό της τηλέφωνο, ώστε να μην επιχειρηθεί αλλοίωση στοιχείων της δικογραφίας.
«Μεσαιωνικές συνθήκες»

Λίγο πριν γίνει γνωστή η απόφαση, οι δικηγόροι της κ. Καϊλή έκαναν λόγο για μεσαιωνικές συνθήκες κράτησης και για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο κ. Δημητρακόπουλος είπε πως η εντολέας του, την περίοδο από 11 έως 13 Ιανουαρίου 2023, βρέθηκε για 16 ώρες απομονωμένη σε αστυνομικό κελί και όχι στη φυλακή, με εντολή του ανακριτή.

«Με το φως διαρκώς αναμμένο για να μην μπορεί να κοιμηθεί, μέσα στο κρύο. Της αρνήθηκαν μια δεύτερη κουβέρτα, ενώ ήταν αδιάθετη. Αυτό είναι βασανιστήριο!» τόνισε ο δικηγόρος.



Πηγή: kathimerini.gr