Κύπρος: Πέθανε ο Τούρκος στρατιωτικός που δολοφόνησε τον Σολωμό Σολωμού στα Κατεχόμενα με ένα νεύμα

Πέθανε ο Τούρκος αντιστράτηγος Χασάν Κουντακτσί, που στις 14 Αυγούστου του 1996 είχε δώσει την εντολή να δολοφονηθεί ο Σολωμός Σολωμού στο οδόφραγμα της Κερύνειας.

Κύπρος: Πέθανε ο Τούρκος στρατιωτικός που δολοφόνησε τον Σολωμό Σολωμού στα Κατεχόμενα με ένα νεύμα

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο πρώην επικεφαλής του Τμήματος Ειδικού Πολέμου του κατοχικού στρατού, γνωστός με το παρατσούκλι «Ταμπουραλί Πασάς», αισθάνθηκε αδιαθεσία την Δευτέρα (16/1) το πρωί ενώ βρισκόταν στο σπίτι του και διακομίστηκε στο νοσηλευτήριο, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη καρδιακή προσβολή και εξέπνευσε το μεσημέρι.

Ο Χασάν Κουντακτσί είχε ομολογήσει κυνικά ότι ήταν αυτός που είχε δώσει την εντολή να δολοφονηθεί ο Σολωμός Σολωμού. Όπως είπε, είχε δώσει τις απαραίτητες οδηγίες στους στρατιώτες του για το τι να κάνουν σε περίπτωση που κάποιος από τους διαδηλωτές, που είχαν μαζευτεί στο οδόφραγμα της Κερύνειας, προσπαθήσουν να περάσουν τα συρματοπλέγματα. «Όταν σήκωσα το χέρι μου, ήταν ξεκάθαρο ποιος θα έκανε τι» είχε δηλώσει, χωρίς ίχνος μεταμέλειας.

Μάλιστα, είχε υπογραμμίσει ότι το έκανε γιατί δεν ήθελε να μείνει στην Ιστορία ως ο διοικητής που άφησε να κατέβει η τουρκική σημαία.

Η Ιντερπόλ είχε εκδώσει κόκκινο δελτίο για τη σύλληψη του Χασάν Κουντακτσί για την δολοφονία του Σολωμού Σολωμού και από τότε δεν ταξίδεψε στο εξωτερικό.

Πηγή: iefimerida.gr