Κηδεία Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ: Όλα έτοιμα για το τελευταίο «αντίο» (vids)

Όλα έτοιμα για το τελευταίο «αντίο» στον τέως βασιλιά 

Κηδεία Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ: Όλα έτοιμα για το τελευταίο «αντίο» (vids)

Την ώρα που οι περισσότεροι υψηλοί προσκεκλημένοι έχουν ήδη «πατήσει» Αθήνα, οι πυρετώδεις εργασίες στο Τατόι ολοκληρώθηκαν επιτυχώς και όλα είναι έτοιμα για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου την Δευτέρα (16/1). Το βράδυ της Κυριακής, η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου παρέθεσε δείπνο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας προς τιμήν των υψηλών προσκεκλημένων των βασιλικών οικογενειών του εξωτερικού.

Νωρίτερα, η οικογένεια του τέως βασιλιά έκανε την τελική πρόβα για την κηδεία. Όπως είναι ήδη γνωστό, το φέρετρο θα σηκώσουν οι γιοι του, αλλά και τα εγγόνια του. Τον επικήδειο θα εκφωνήσει στην κηδεία ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος.

Υπενθυμίζεται πως ο τέως βασιλιάς κηδεύεται ως ιδιώτης με την κηδεία να έχει οριστεί στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας, προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ενώ από τις 6:00 η σορός του εκλιπόντος θα εκτεθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου για όποιον επιθυμεί να αποτίσει φόρο τιμής.

Αυτό είναι το πρωτόκολλο της κηδείας

  • Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα στέκεται στην Ωραία Πύλη, ενώ δεξιά και αριστερά θα βρίσκονται 6 συν 6, αντίστοιχα, Συνοδικοί Μητροπολίτες.
  • Δεξιά και αριστερά πριν από το Δεσποτικό Θρόνο θα στέκεται η Χορωδία του Ναού.
  • Δεξιά από το φέρετρο και μπροστά από το Δεσποτικό Θρόνο θα στέκεται η Οικογένεια.

Αριστερά της Οικογένειας θα βρίσκονται:

  • Αρχηγοί Κρατών εν ενεργεία
  • Πρώην βασιλείς
  • Διάδοχοι θρόνων
  • Η ταφή του Κωνσταντίνου θα γίνει στα πρώην βασιλικά κτήματα του Τατοΐου, δίπλα στους γονείς του.

«Σφραγίζεται» με ΝΟΤΑΜ ο εναέριος χώρος της Αττικής

Τον εναέριο χώρο της Αττικής και συγκεκριμένα περιοχών στο κέντρο και στα βόρεια «σφραγίζουν» με ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε την Κυριακή οι ελληνικές αρχές, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη και τη μεταφορά της σορού για την ταφή στο Τατόι, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Πηγή: cnn.gr