Καιρός: Συννεφιασμένος αλλά χωρίς βροχές τη Δευτέρα - Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

Καιρός: Συννεφιασμένος αλλά χωρίς βροχές τη Δευτέρα - Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Καλός σχετικά θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αύριο Δευτέρα (16/01), με κύριο χαρακτηριστικό τη συννεφιά.

Πιο συγκεκριμένα, στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το βράδυ στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή του Καστελλόριζου πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, από το μεσημέρι 5 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές και θα φτάσει στα βόρεια τους 11 με 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 και κατά τόπους στη νότια νησιωτική χώρα τους 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.