Απάτη για «Όσκαρ» στο Ηράκλειο: Προσποιήθηκαν τον ηθοποιό και απέσπασαν 150.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου υπόθεση απάτης και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ατόμων, πέντε αλλοδαπών και μιας ημεδαπής.

Απάτη για «Όσκαρ» στο Ηράκλειο: Προσποιήθηκαν τον ηθοποιό και απέσπασαν 150.000 ευρώ

Το θύμα προσεγγίστηκε διαδικτυακά από δήθεν διάσημο καλλιτέχνη του κινηματογράφου, ο οποίος της απέσπασε μεγάλα χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πέρσι τον Ιανουάριο (συγκεκριμένα στις 21/01/2022) άγνωστος δράστης, παρουσιαζόμενος σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως διάσημος καλλιτέχνης του κινηματογράφου, έπεισε ημεδαπή να τον συνδράμει οικονομικά στην αποπληρωμή των φόρων του με αντάλλαγμα δήθεν οικονομικά οφέλη από κέρδη κινηματογραφικής παραγωγής στην οποία συμμετείχε.

Με αυτό τον τρόπο, κατάφερε να την πείσει να προβεί σε τραπεζικές καταθέσεις σε διάφορους λογαριασμούς που της υποδείκνυε, αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ.

Από την έρευνα και προανάκριση και ύστερα από την αξιοποίηση στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι από τον Ιούνιο του 2021 έως και τον Νοέμβριο του 2021 ο δράστες απέσπασαν τμηματικά χρηματικά ποσά από την ημεδαπή, προβαίνοντας στη συνέχεια στη διάσπαση των ποσών σε επιμέρους μικρότερα και την εκ νέου μεταφορά των χρημάτων σε λογαριασμούς που ανήκαν στους παραπάνω δράστες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Πηγή: Kathimerini.gr