QatarGate: Οι Βέλγοι απαγόρευσαν στην Καϊλή να βλέπει το παιδί της ακόμα και μέσω Skype

Απέρριψαν οι βελγικές αρχές δύο αιτήματα της Εύας Καϊλή να συναντά το παιδί της κάποιες μέρες μέσα στη φυλακή ή να επικοινωνεί μαζί του μέσω Skype όσο βρίσκεται με τον παππού της. 

QatarGate: Οι Βέλγοι απαγόρευσαν στην Καϊλή να βλέπει το παιδί της ακόμα και μέσω Skype

«Και τα δύο αιτήματα έχουν μέχρι στιγμής απορριφθεί», δήλωσε ο συνήγορος της κ. Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος μιλώντας στο Star.

Η απόφαση των Βέλγων προκάλεσε το «ξέσπασμα» της κατηγορούμενης για την υπόθεση του Qatar Gate που φέρεται να είπε στον συνήγορό της: «Βασανίζομαι. Είναι άδικο αυτό. Δεν αντέχω. Καταρρέω. Τι τους φταίει η μικρή και την κρατάνε μακριά μου;».

Την ίδια ώρα οι δικηγόροι της κ. Καϊλή κάνουν ενέργειες προκειμένου να αφεθεί ελεύθερη πριν την ακρόαση. «Ενημερώνοντας την πρόεδρο του δικαστηρίου, είπε ο αρμόδιος ανακριτής, πως δεν έχω στοιχεία που να τεκμηριώνουν και να δένουν αποδεικτικά την εμπλοκή της κ. Καϊλή σε δωροδοκία», ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Η πλευρά της Εύας Καϊλή αποδίδει τη σκληρή στάση των βελγικών αρχών, σε μια προσπάθεια «σπάσει» η πρώην ευρωβουλευτής. Επιχειρηματολογούν σχετικά, πως δεν δόθηκε στην υπεράσπιση το σκεπτικό της απόρριψης των αιτημάτων της.

Από την άλλη, νομικοί στις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι ο εσωτερικός κανονισμός στις φυλακές είναι ιδιαίτερα αυστηρός. Περίπου 20.000 παιδιά έχουν γονείς στις φυλακές και για τα επισκεπτήρια απαιτείται η παρουσία δύο ψυχολόγων και ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου.

cnn.gr