Θάνος Πλεύρης: Δεν θα μεταφερθούν στον πολίτη οι αυξήσεις στα φάρμακα (vid)

Στα παιδιατρικά φάρμακα εντοπίζεται κυρίως το πρόβλημα των ελλείψεων στα φάρμακα, όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας και εξήγγειλε αυξήσεις σε πολύ φθηνά φάρμακα, οι οποίες όμως, τελικά, δεν θα επιβαρύνουν τους πολίτες.

Θάνος Πλεύρης: Δεν θα μεταφερθούν στον πολίτη οι αυξήσεις στα φάρμακα (vid)

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης όσον αφορά στην αντιμετώπιση των ελλείψεων σε συγκεκριμένα φάρμακα.

«Έχουμε διασφαλίσει την επάρκεια των φαρμάκων, δεν θα υπάρχει καμία επιβάρυνση στους πολίτες», τόνισε στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Υγείας.

Και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας στους γονείς, είμαι και εγώ γονέας δύο μικρών παιδιών. Υπάρχουν αντιπυρετικά σε πλήρη επάρκεια, υπάρχουν γενόσημα, η αγορά είναι πλήρως διασφαλισμένη».

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» γιατί το σύστημα Υγείας είναι διασφαλισμένο, είπε, σημειώνοντας ότι «τα νοσοκομεία και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα – τα νοσοκομεία έχουν γενόσημα».

Το πρόβλημα ελλείψεων εντοπίζεται «μόνο στα φαρμακεία και στις επώνυμες συσκευασίες».

«Το ότι έχουν ελλείψεις χώρες με ακριβά φάρμακα, είναι πρόβλημα μειωμένης παραγωγής», υπογράμμισε και τόνισε ότι «η πιο σκανδαλώδης αύξηση τιμών έγινε το 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Πρόσθεσε δε ότι δεν θα υπάρξει οριζόντια αύξηση τιμών.

Ερωτηθείς σχετικά, ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει ανάγκη να βάλουμε πλαφόν σε μη συνταγογραφούμενα φάρμακα», καθώς «υπάρχουν ελληνικά γενόσημα».

Το βίντεο της συνέντευξης τύπου

Πηγή: kathimerini.gr, news247.gr