Qatar Gate - Βουρλιώτης σε Αρχές Παναμά: Ψάξτε για εμβάσματα 20 εκατ. ευρώ από το Κατάρ στην Καϊλή

Επείγον έγγραφο στην ομόλογη Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στον Παναμά ζητώντας να ενημερωθεί εάν έχουν μεταφερθεί εμβάσματα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ από το Κατάρ σε λογαριασμούς που ενδεχομένως έχουν ανοιχθεί στο όνομα του ζεύγους Εύας Καϊλή - Φραντσέσκο Τζόρτζι, απέστειλε ο Πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Qatar Gate - Βουρλιώτης σε Αρχές Παναμά: Ψάξτε για εμβάσματα 20 εκατ. ευρώ από το Κατάρ στην Καϊλή

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω έγγραφο απεστάλη από τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου πριν από δύο ημέρες στις Αρχές του Παναμά, στο πλαίσιο των συντονισμένων ερευνών, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για «τα έργα και τις ημέρες» του προφυλακισμένου ζεύγους, το οποίο εμπλέκεται στο πολύκροτο σκάνδαλο δωροδοκίας - Qatar Gate και έχει αμαυρώσει την εικόνα λειτουργίας του Ευρωκοινοβουλίου.

Μάλιστα, ο κ. Βουρλιώτης, στο πλαίσιο της δικαστικής συνεργασίας με τις βελγικές Αρχές, παραμονή της συνεδρίασης του βελγικού δικαστικού συμβουλίου, που θα αποφάσιζε για την παράταση της προσωρινής κράτησης της Εύας Καιλή ενημέρωσε κατόπιν σχετικού αιτήματος του Βέλγου εισαγγελέα για τις μέχρι τώρα ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο ίδιος στη χώρα μας.

Δηλαδή, για τη δέσμευση των λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και μελών της οικογένειας της στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και το "χρυσό" οικόπεδο 7 στρεμμάτων στην Πάρο.

πηγή: cnn.gr