Βιασμός 15χρονου: Τα μηνύματα που αντάλλαξαν οι κατηγορούμενοι (vid)

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του ομαδικού βιασμού του 15χρονου στο Ίλιον.

Βιασμός 15χρονου: Τα μηνύματα που αντάλλαξαν οι κατηγορούμενοι (vid)

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του ομαδικού βιασμού του 15χρονου στο Ίλιον, ο οποίος κακοποιούνταν για περισσότερο από ένα μήνα από 8 συνομήλικούς του.

Οι αρχές συνεχίζουν με γοργούς ρυθμούς τις έρευνες, προκειμένου, προκειμένου να ξετυλίξουν το κουβάρι της φρικιαστικής αυτής υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Ζητώντας συγγνώμη και υποστηρίζοντας πως ήταν παρατηρητής, εμφανίστηκε χθες ενώπιον της ανακρίτριας ο μαθητής με καταγωγή από τη Βουλγαρία που κατηγορείται για την υπόθεση βιασμού του 15χρονου στο Ιλιον.

«Δεν γνώριζα πως ήταν βιασμός»

Μάλιστα, όπως υποστήριξε χαρακτηριστικά «ουδείς εκ των συγκατηγορουμένων μου κι εμού, είχε στο μυαλό του ότι αυτό που γίνεται τυποποιείται ως βιασμός».

«Δηλώνω κατηγορηματικά και θα το αποδείξω ότι ουδεμία σχέση έχω με τις αποτρόπαιες πράξεις που υπέστη ο (…) με τον οποίο συνεχίζω να έχω φιλικές σχέσεις μέχρι και σήμερα. Οφείλω όμως μια τεράστια συγγνώμη σ’ αυτόν και την οικογένειά του, γιατί οφείλω να προστατέψω το από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκα το πρώτο περιστατικό. Ήμουν παρών στο περιστατικό της 19ης Νοεμβρίου, το οποίο και σταμάτησα φωνάζοντας τα άτομα που συμμετείχαν στο περιστατικό να σταματήσουν» φέρεται να ανέφερε στο απολογητικό του υπόμνημα ο μαθητής που κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε πως συμμετείχε σε κακοποιητικές πράξεις και ζήτησε κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση μαζί του.

«Είναι αληθές ότι κατά το συμβάν στις 19 Νοεμβρίου 2022 ήμουν παρών, καθόμουν στον καναπέ και δεν είχα αντιληφθεί τι επρόκειτο να συμβεί. Είχα γνώση του προηγούμενου βίντεο που είχε βιντεοσκοπηθεί στις 11 Νοεμβρίου αλλά δεν περίμενα ότι θα ξαναγινόταν κάτι τέτοιο. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού εγώ φώναξα ‘ρε τι κάνετε’. Σε αυτό και μόνο το περιστατικό εμπλέκομαι ως θεατής και δεν είχα πουθενά αλλού ανάμειξη σε κανένα άλλο περιστατικό» φέρεται να υποστήριξε.

Μάλιστα, αρνήθηκε ότι εκείνος ήταν ο διακινητής των βίντεο, όπως φέρεται να υποστηρίζει το θύμα, επιμένοντας πως απλώς το έλαβε στο κινητό του.

«Εγώ το έλαβα στα πλαίσια της ομαδικής που είχαμε δημιουργήσει, στο Instagram. Το έστειλα με τη σειρά μου σε δύο άτομα συμμαθητές μου. Κατά το χρόνο που απέστειλα το σχετικό αρχείο δεν είχα την παραμικρή σκέψη ότι αυτό που κάνω συνιστά μορφή διακίνησης πορνογραφίας» ισχυρίστηκε και συμπλήρωσε ότι δεν είχε αντιληφθεί ότι αυτό που έβλεπε ήταν βιασμός.

«Σκληρό, φρικτό και τρομακτικό αυτό που βίωσε ο (…) δύο φορές και δικαίως βρισκόμαστε ενώπιον σας. Ουδείς όμως εκ των συγκατηγορουμένων μου κι εμού, είχε στο μυαλό του ότι αυτό που γίνεται τυποποιείται ως βιασμός. Ουδείς θεώρησε ότι αυτό το σκληρό και απάνθρωπο περιστατικό θα μπορούσε να πληγώσει τόσο βαθιά τον (…)» είπε ο κατηγορούμενος.

Ο ίδιος ενώπιον της ανακρίτριας ισχυρίστηκε ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του και έχει στοχοποιηθεί: «Στοχοποιήθηκα και δέχομαι καθημερινά απειλές για τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα μου, κατάρες και συνθήματα στον τοίχο διπλανής οικίας, απειλές να μην εμφανιστώ στο σχολείο».

Σοκάρουν τα SMS των κατηγορουμένων

Την ίδια στιγμή, στο φως της δημοσιότητας ήρθαν τα μηνύματα που αντάλλαζαν οι κατηγορούμενοι πριν συλληφθούν.

Όπως φαίνεται στους διαλόγους που δίνει στη δημοσιότητα το Star, οι κατηγορούμενοι τις ημέρες προτού συλληφθούν προσπαθούσαν να καλύψουν τα ίχνη τους, όπως φαίνεται και από τις συνομιλίες που είχαν δύο από αυτούς μέσω μηνυμάτων.

Κατηγορούμενος 1: Λοιπόν, άμα έχεις βίντεο, σβήστα όλα γιατί σας ψάχνουν.
Κατηγορούμενος 2: Δεν έχω τίποτα.
Κατηγορούμενος 1: Ωραία, άμα έχεις λέω. Πες και στους άλλους να τα σβήσουν.
Μάλιστα, το ίδιο πρόσωπο επικοινώνησε και με άλλον κατηγορούμενο:
Κατηγορούμενος 1: Εγώ, μπρο, πουθενά δεν τα έχω δείξει, δεν ξέρω πώς έγινε.
Κατηγορούμενος 2: Εγώ σου λέω απλά ότι σας ψάχνουν.
Κατηγορούμενος 1: Κι εσένα δεν σε ψάχνουν; Κάτι τέτοιο άκουσα.
Κατηγορούμενος 2: Εμένα με χρέωσαν τσάμπα. Δεν ήμουν στο βίντεο, από όσο θυμάμαι.

Επικοινωνία και με το θύμα

Σύμφωνα πάντοτε με το Star, ο ίδιος κατηγορούμενος είχε επικοινωνίες και με τον 15χρονο καταγγέλλοντα και θύμα του ομαδικού βιασμού.

Ο λόγος για τον οποίο επικοινώνησε μαζί του ήταν για να τον πείσει πως δεν βρισκόταν ανάμεσα στους δράστες.

Κατηγορούμενος: Αδερφέ, εγώ χρέωμα γιατί έχω; Δεν υπήρχα στο βίντεο καν. Έχεις κάποιο πρόβλημα μαζί μου;
Καταγγέλλων: Γενικά με αυτά που γίνονταν και όσους τα έκαναν έχω.
Κατηγορούμενος: Εντάξει, προσωπικά μαζί μου λέω.
Καταγγέλλων: Εσύ θες να μου πεις ότι δεν το έκανες ποτέ;
Κατηγορούμενος: Γιατί ρε αδερφέ; Εγώ δεν σε είχα στόχο ποτέ.
Καταγγέλλων: Μη με κοροϊδεύεις κι εσύ τώρα.
Κατηγορούμενος: Όχι ρε, δεν σε κοροϊδεύω.
Καταγγέλλων: Δεν θυμάσαι στο σχολείο όταν είχες έρθει, έλεγες για αυτό που είχε γίνει σε παιδιά της τάξης μου;
Κατηγορούμενος: Τι; Πότε;
Καταγγέλλων: Όταν είχες έρθει στο σχολείο.
Κατηγορούμενος: Σε έναν το είπα. Δεν έχω δείξει και σε κανέναν το βίντεο. Δεν το είχα καν.
Καταγγέλλων: Συμμετείχες κι εσύ. Μη μου λες ότι δεν συμμετείχες. Το θυμάμαι πολύ καλά.
Κατηγορούμενος: Τι λες ρε; Πας καλά; Είσαι τρελός;

Πηγή: in.gr