Ρούλα Πισπιρίγκου: Απολογείται για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Ενώπιον της ανακρίτριας αναμένεται να βρεθεί σήμερα, Τρίτη (21/12) η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία έχει κληθεί σε απολογία για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Απολογείται για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Απολογείται εκ νέου σήμερα, Τρίτη (21/12) η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της 35ης ανακρίτριας, προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες που της αποδίδονται για τους θανάτους των δύο παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων λίγο μετά τις 09:00, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το εάν τελικά θα πραγματοποιηθεί σήμερα η απολογία της, καθώς μέσω του συνηγόρου της, η κατηγορούμενη ζητά από τη δικαστική λειτουργό να προβεί σε νέες ενέργειες, με αποτέλεσμα -εφόσον γίνουν δεκτές- να υπάρξει καθυστέρηση στην απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Πρόκειται για αίτημα που κατατέθηκε την παραμονή της προγραμματισμένης απολογίας της και μετά από δυο προθεσμίες που έχει ήδη λάβει η κατηγορούμενη από την αρμόδια ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Ανάλογο αίτημα που είχε υποβάλει στο παρελθόν είχε ικανοποιηθεί από την 35η τακτική ανακρίτρια Αθηνών.

"Δεν θα επιτρέψουμε να απολογηθεί η κα κατηγορουμένη χωρίς να διερευνηθεί κάθε πτυχή των ιατροδικαστικών εκθέσεων και γνωμοδοτήσεων, επειδή όλα αυτά θα έπρεπε να έχουν γίνει από το στάδιο της προδικασίας", αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος τόνισε πως χαρακτηριστικά η υπεράσπιση της πως σε διαφορετική περίπτωση "θα προβώ σε όλες τις νόμιμες διαδικαστικές ενέργειας, ώστε να εξασφαλίσω τα νόμιμα συμφέροντά της".

Σε κάθε περίπτωση η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου αμφισβητεί το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα, που κάνουν λόγο για θάνατο των δυο κοριτσιών από εγκληματική ενέργεια.

Μάλιστα, ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία αρνείται με κατηγορηματικό τρόπο ότι δολοφόνησε τα παιδιά της, σε δηλώσεις του επανέλαβε πως είναι πεπεισμένος πως η συγκεκριμένη υπόθεση είναι "η μεγαλύτερη δικαστική πλάνη" και προανήγγειλε "συγκλονιστικές ανατροπές" από τις οποίες "κάποιοι θα πάνε φυλακή".

Μεταξύ άλλων ζητείται να κληθούν και να εξετασθούν σήμερα ή και αύριο, ωστόσο πριν την απολογία της κας κατηγορουμένης, η ιατροδικαστής – πραγματογνώμονας Αθηνών και Πειραιώς Ουρανία Δημακοπούλου, η κα Χαρά Σπηλιοπούλου και η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα.

πηγή: News27.gr