Επεισόδιο στη Βουλή: «Εμένα δεν θα μου μιλάς έτσι» - «Ο τραμπουκισμός θυμίζει Χρυσή Αυγή»

Σκληρή κόντρα ανάμεσα στον Πάνο Σκουρλέτη και τον Τάκη Θεοδωρικάκο επικράτησε στη Βουλή, με τους δύο να ανταλλάσσουν βαριές εκφράσεις στο Κοινοβούλιο. Μάλιστα, η κουβέντα δεν... τελείωσε στην Ολομέλεια καθώς οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στον διάδρομο έξω από την Ολομέλεια όπου υπήρξε νέος γύρος έντασης.

Επεισόδιο στη Βουλή: «Εμένα δεν θα μου μιλάς έτσι» - «Ο τραμπουκισμός θυμίζει Χρυσή Αυγή»

Ο κ. Θεοδωρικάκος βλέποντας τον κ. Σκουρλέτη φώναξε: «Εμένα δεν θα μου μιλάς με αυτόν τον τρόπο. Το ακούς;». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αιφνιδιάστηκε και απλώς χαμογέλασε με τον κ. Θεοδωρικάκο να συνεχίζει: «Μη χαμογελάς. Δεν επιτρέπω να μου μιλάς έτσι. Δεν κάνω πλάκα».

Ο κ. Σκουρλέτης προτίμησε να συνεχίσει τον δρόμο του λέγοντας πως «ό,τι έχει να πει το λέει στην Ολομέλεια».

Ο «βαρύς» διάλογος Θεοδωρικάκου - Σκουρλέτη

Ο διάλογος που έγινε στην Ολομέλεια είχε ως εξής:

Π. Σκουρλέτης: Με αποκάλεσε αγράμματo. Εγγράμματε ξαναδιαβάστε την πρόταση του ΣτΕ. «Είναι αντισυνταγματική» τελεία και παύλα. Τα θέματα τις αλλεργίας σας το αντιστρέφω. Εσείς έχετε αλλεργία σε υγειονομικούς, σε εκπαιδευτικούς, που τους ξυλοκοπάγατε εχθές έξω από τη Βουλή.

Τ. Θεοδωρικάκος: Επιχειρείτε να διαρρήξετε τις σχέσεις ανάμεσα στο κράτος, την ελληνική κυβέρνηση και την νέα γενιά. Θεωρείτε φυσιολογικό να γκρεμίζονται βιβλιοθήκες μέσα στα πανεπιστήμια;

Π. Σκουρλέτης: (…)

Τ. Θεοδωρικάκος: Θα ακούσετε και θα μάθετε να σέβεστε . Στη φοιτητική εστία πάνε τα ελληνόπουλα από την επαρχία και από τις φτωχές οικογένειες που δεν αντέχουν οι οικογένειες τους να πληρώνουν νοίκι. Θα μάθετε…θα τα ακούσετε. Εμείς αδειάσαμε την φοιτητική εστία Ζωγράφου από εγκληματικές οργανώσεις.

Π. Σκουρλέτης: (φωνές)

Σ. Σακοράφα: Κύριε Σκουρλέτη πήρατε τον λόγο, τώρα μιλάει ο Υπουργός

Τ. Θεοδωρικάκος: Είχε γίνει άντρο εγκληματικότητας. Η ΕΛΑΣ το γνώριζε από τις αρχές του 18 και όποιος έχει αντίρρηση να τα πούμε στην Κατεχάκη.

Π. Σκουρλέτης: (φωνές)

Τ. Θεοδωρικάκος: Αυτή τη συμπεριφορά κύριε να την επιδείξετε….

Σ. Σακοράφα: Κύριε Σκουρλέτη. Και ο κ. Καραθανασόπουλος έχει ζητήσει τον λόγο. Γιατί περιμένει υπομονετικά και δεν φωνάζει

Απ. Βεσυρόπουλος: Γιατί έχει ήθος ο άνθρωπος

Τ. Θεοδωρικάκος: Αυτός τους ανέξοδους ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ να τους κάνετε στην Κουμουνδούρου.

Απ. Βεσυρόπουλος: Έτσι μεγαλώσατε, γι’αυτό.

Π. Σκουρλέτης: Ο όρος τραμπουκισμός και με φωνές έστω, θυμίζει εποχές ΕΚΟΦ ή χρυσής αυγής. Να ανακαλέσει ο υπουργός.

Τ.Θεοδωρικάκος: Σε ό,τι αφορά το νέο θλιβερό ξέσπασμα του κ. Σκουρλέτη, απαξιώ να το σχολιάσω.