Τουρκία: Πανστρατιά αντιπολίτευσης κατά Ερντογάν για τον Ιμάμογλου

Η συμμαχία έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης που έχει σχηματιστεί κατά του Ερντογάν, δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποιος θα είναι ο υποψήφιός της.

Τουρκία: Πανστρατιά αντιπολίτευσης κατά Ερντογάν για τον Ιμάμογλου

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου δήλωσε ότι η καταδίκη σε φυλάκιση που του επιβλήθηκε αυτήν την εβδομάδα, είναι μια τιμωρία για την επιτυχία του, καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα πραγματοποιήσουν διαδήλωση σε υποστήριξή του και σε αμφισβήτηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει των εκλογών της ερχόμενης χρονιάς.

Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε χθες, Τετάρτη, τον Ιμάμογλου σε φυλάκιση 2 ετών και 7 μηνών και του επέβαλε απαγόρευση πολιτικής δραστηριότητας. Και οι δύο ποινές θα πρέπει να επικυρωθούν από εφετείο. Η καταδίκη του προκάλεσε επικρίσεις σε μεγάλη κλίμακα στο εσωτερικό και το εξωτερικό, με τους επικριτές να δηλώνουν ότι συνιστά καταπάτηση της δημοκρατίας.

Ο Ιμάμογλου, ο οποίος θεωρείται πιθανός ισχυρός αντίπαλος του Ερντογάν, κάλεσε τους κατοίκους της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας να δείξουν "ενότητα και αλληλεγγύη" ενώνοντας τη φωνή τους με τη δική του και των ηγετών έξι αντιπολιτευόμενων κομμάτων στα κεντρικά γραφεία του δήμου στις 4:00 μ.μ. (15:00 ώρα Ελλάδος).

Πηγή: new247.gr