Ταϊβάν: Σεισμός 6,2 Ρίχτερ με μικρό εστιακό βάθος στη Χουάλιεν

Σεισμός 6,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Χουάλιεν της Ταϊβάν. Είχε μικρό εστιακό βάθος και έγινε αισθητός και στην πρωτεύουσα, Ταϊπέι.

Ταϊβάν: Σεισμός 6,2 Ρίχτερ με μικρό εστιακό βάθος στη Χουάλιεν

Σεισμός 6,2 βαθμών Ρίχτερ έπληξε την κομητεία Χουάλιεν, στην Ταϊβάν, την Πέμπτη (15/12).

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή λίγο μετά το μεσημέρι (τοπική ώρα· στις 06:00 ώρα Ελλάδας). Το επίκεντρό του εντοπίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Χουάλιεν ενώ σύμφωνα με την μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία της νήσου, το εστιακό βάθος ήταν μόλις 6 χιλιόμετρα.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) υπολόγισε από τη δική του πλευρά πως η ισχύς της δόνησης ήταν 6,1 βαθμοί.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν, την Ταϊπέι ενώ σύμφωνα με όσα έγραψαν κάτοικοι της χώρας, διήρκεσε περίπου 10 δευτερόλεπτα.

Η Ταϊβάν πλήττεται συχνά από ισχυρές σεισμικές δονήσεις, καθώς βρίσκεται πάνω από σημείο όπου τέμνονται δυο τεκτονικές πλάκες. Οι σεισμικές δονήσεις 6 βαθμών και άνω μπορεί να είναι φονικές, όμως αυτό εξαρτάται από την τοποθεσία και το εστιακό βάθος.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2022, ισχυρότερος σεισμός, 6,9 βαθμών, επίσης στο ανατολικό τμήμα της Ταϊβάν, στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο και κατέστρεψε κτίρια ενώ το 2016 πάνω από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν εξαιτίας σεισμού στο νότιο τμήμα της χώρας.

Το 1999 εξαιρετικά καταστροφική σεισμική δόνηση μεγέθους 7,3 βαθμών είχε στοιχίσει τη ζωή σε 2.400 και πλέον κατοίκους της Ταϊβάν.

πηγή: News247.gr