Μικροεπεισόδια στην πορεία για τον 16χρονο – Σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ σε όλη τη χώρα

Σε επιφυλακή βρίσκεται η αστυνομία σε όλη την επικράτεια για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των επεισοδίων λόγω του θανάτου του 16χρονου Ρομά από τον πυροβολισμό αστυνομικού ενώ πριν από λίγο σημειώθηκαν μικροεπεισόδια στο ύψος του «Τιτάνια» στην πορεία που πραγματοποιείται απόψε στην Αθήνα.

Μικροεπεισόδια στην πορεία για τον 16χρονο – Σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ σε όλη τη χώρα

Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά, Κώστα Φραγκούλη από τον πυροβολισμό αστυνομικού, διεξάγονται στη Θεσσαλονίκη.

Στο Άγαλμα Βενιζέλου συγκεντρώθηκαν φοιτητικοί σύλλογοι και εργατικά σωματεία για να διαμαρτυρηθούν για την αστυνομική βία και τον θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη.

Στο κάλεσμά τους οι φοιτητικοί σύλλογοι αναφέρουν «Καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη στην κρατική δολοφονία του 16χρονου Ρομά. Η οργή να γίνει δύναμη οργάνωσης και διεκδίκησης για ζωή με δικαιώματα».

Συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί και στην Καμάρα.

Ρομά απέκλεισαν τον περιφερειακό δρόμο Ρόδου – Καλλιθέας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό.

Έστησαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιές. Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη, καθώς και οχήματα της Πυροσβεστικής. Οι Ρομά, νεαρής κυρίως ηλικίας, ζητούν «Δικαιοσύνη».

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια του προαστιακού στον Ασπρόπυργο όπου νωρίτερα εκδηλώθηκε φωτιά σε καταυλισμό και στις γραμμές. Στη Χαλκίδα, γύρω στις 18.00 το απόγευμα, περίπου 80 άτομα συγκεντρώθηκαν στην επαρχιακή οδό προς Στύρα, στην περιοχή Καμάρες, όπου άναψαν φωτιές και έκλεισαν τον δρόμο, αφήνοντας μόνο φορτηγά και λεωφορεία να περνούν. Αργότερα οι συγκεντρωθέντες αποσύρθηκαν από το δρόμο και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Πορεία για το θάνατο του 16χρονου Ρομά, που πυροβολήθηκε από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια καταδίωξης, πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα.

Στο τέλος της πορείας άτομα που βρισκόταν στην «ουρά» της εκτόξευσαν πέτρες και κροτίδες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες αντέδρασαν με ρίψη δακρυγόνων.

Για λίγη ώρα έμεινε κλειστή η οδός Κορίνθου και άνοιξε μόλις ηρέμησαν τα πνεύματα. Τα άτομα που προσπάθησαν να προκαλέσουν τα επεισόδια, προσωρινά βρήκαν καταφύγιο στο πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών στο κέντρο της πόλης.

Πηγή: ΕΡΤ