Σωτηρακόπουλος για τον Διακογιάννη: «Ήταν ένας διαδραστικός άνθρωπος 50 χρόνια πριν τα social media»

Ο επί χρόνια συνεργάτης και φίλος του Γιάννη Διακογιάννη, Χρήστος Σωτηρακόπουλος μίλησε για τον θάνατο του εμβληματικού δημοσιογράφου. «Η ελληνική κοινωνία γίνεται διαρκώς φτωχότερη όταν φεύγουν άνθρωποι με πολύ μεγάλη κοινωνική υπόσταση και υπόβαθρο».

Σωτηρακόπουλος για τον Διακογιάννη: «Ήταν ένας διαδραστικός άνθρωπος 50 χρόνια πριν τα social media»

Ο θρυλικός Γιάννης Διακογιάννης έφυγε από την ζωή το πρωί της Τρίτης, 13 Δεκεμβρίου σε ηλικία 91 ετών. Το fosonline.gr ήρθε σε επαφή με τον σπουδαίο δημοσιογράφο και επί χρόνια συνάδελφο και φίλο του Γιάννη Διακογιάννη, Χρήστο Σωτηρακόπουλο, ο οποίος μίλησε για τον αείμνηστο αθλητικό δημοσιογράφο:

«Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για τον Γιάννη. Ήταν αυτός που η φωνή του έκανε πάρα πολύ κόσμο να ασχοληθεί με τα αθλητικά. Ο Γιάννης ήταν ο άνθρωπος που ταξιδεύοντας με την φωνή του όλους μας στα αθλητικά πελάγη μας έδωσε μια άλλη εικόνα, σε μια εποχή που η τηλεόραση ήταν αρχικά ασπρόμαυρη και μετά όταν είχε χρώμα, ο Διακογιάννης ήταν ο «καπετάνιος» των αναμνήσεών μας.

Επηρέασε πάρα πολλούς από εμάς, όχι μόνο εγώ, νομίζω ότι πάρα πολλοί από αυτόν τον χώρο, αλλά και κόσμος που δεν έκανε αυτήν την δουλειά επηρεάστηκε από τον Διακογιάννη. Κόσμος πήγε και γράφτηκε στον στίβο επειδή άκουγε τον Διακογιάννη, κόσμος πήγε και γράφτηκε στην κολύμβηση.

Ο Διακογιάννης έκανε τις μεταδόσεις και μαζί του έτρεχες, μαζί του κολυμπούσες, μαζί του έπαιζες. Δηλαδή ο άνθρωπος που άκουγε την μετάδοσή του στα Παγκόσμια Κύπελλα ας πούμε, η πιο χαρακτηριστική εικόνα αγώνων, όποιος και αν ήταν, όσο κοντά στα σπορ ή μακριά από το ποδόσφαιρο και μόνο έβλεπε έναν αγώνα. Ο Γιάννης είχε την ικανότητα να βγαίνει από το γυαλί και να κάθεται μαζί σου στο σαλόνι και να στο περιγράφει αυτό που βλέπεις.

Είναι νομίζω μοναδικό, νομίζω δεν υπάρχει καμία συζήτηση, καμία σύγκριση γιατί δεν είναι ότι το λέμε γιατί συνηθίσαμε να το λέμε. Το λέω και στέκομαι σε αυτό χρόνια ολόκληρα, του το έλεγα και εν ζωή, μαζί είχαμε μια εξαιρετική σχέση, φιλία, εμπιστοσύνη, συνεργασία. Βρεθήκαμε σε πολλά ταξίδια μαζί, σε πολλούς τελικούς μαζί. Του έλεγα αυτό το πράγμα και μου έλεγε «εντάξει τώρα». Λέω: «Επηρεάσατε ολόκληρη γενιά, επηρεάσατε ανθρώπους που δεν ήταν κατ’ ανάγκη δημοσιογράφοι.

Είναι μια απώλεια μεγάλη για την ελληνική κοινωνία. Η οποία γίνεται διαρκώς φτωχότερη όταν φεύγουν άνθρωποι με πολύ μεγάλη κοινωνική υπόσταση και υπόβαθρο», τόνισε αρχικά ο πασίγνωστος δημοσιογράφος.

Ενώ καταλήγοντας, ο κ. Σωτηρακόπουλος επσήμανε πως: «Εάν με ρωτούσες τι αγάπησες πρώτο, τα σπορ ή την δημοσιογραφία; Θα σου έλεγα μέσα από την φωνή του Διακογιάννη αγαπήσαμε τα σπορ και ταυτόχρονα εγώ είπα 10-11-12 χρονών παιδί: «Εγώ θέλω να κάνω αυτό». Αυτό νομίζω ότι δεν υπάρχει πιο καθοριστικό να έρθει μια φωνή και να σε πάρει από το χέρι και να σου πει θα κάνεις αυτό το πράγμα στην ζωή σου. Δεν είναι υπέροχο;

Ο Διακογιάννης καθόρισε όλους μας, τα παιδιά εκείνης της εποχής. Εάν δεν έγινες δημοσιογράφος, γιατί δεν γίναμε όλοι δημοσιογράφοι, ασχολήθηκες με κάποιο σπορ. Είναι τόσο διαδραστικό αυτό το πράγμα. Στην εποχή που δεν υπήρχαν τα social media ήταν ένας διαδραστικός άνθρωπος πενήντα χρόνια πριν την εποχή της διάδρασης».