Μαρούσι: Ποινική δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία σε βάρος της 17χρονης

Η 17χρονη η οποία πήρε ένα κουζινομάχαιρο και χτύπησε με μανία τη φίλη τηςμε αποτέλεσμα να την σκοτώσει, αναμένεται να πάρει προθεσμία για την απολογία της.

Μαρούσι: Ποινική δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία σε βάρος της 17χρονης

Ενώπιον του Εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγήθηκε το απόγευμα η 17χρονη, η οποία κατηγορείται ότι σκότωσε με αλλεπάλληλες μαχαιριές την 22χρονη φίλη της, χθες στο Μαρούσι.

Ο Εισαγγελέας άσκησε σε βάρος της 17χρονης ποινική δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία και παράνομη οπλοχρησία και παρέπεμψε την δικογραφία σε ανακριτή ανηλίκων ενώπιον του οποίου θα οδηγηθεί αύριο.

Η κατηγορούμενη αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για την απολογία της.

Το χρονικό της δολοφονίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 17χρονη πήρε ένα κουζινομάχαιρο και χτύπησε με μανία τη φίλη της, μέχρι να τη σκοτώσει. Η δράστις φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και να λαμβάνει βαριά θεραπευτική αγωγή. Σύμφωνα με αναφορές, η 17χρονη και η 22χρονη είχαν γνωριστεί το καλοκαίρι του 2022.

Ο πατέρας της 17χρονης είναι γνωστός γιατρός του Αμαρουσίου, ενώ η μητέρα της είναι εκπαιδευτικός, και σύμφωνα με πληροφορίες αυτός ήταν που ενημέρωσε τις Αρχές για το άγριο έγκλημα. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, την Αστυνομία ενημέρωσε η γιαγιά της 17χρονης λέγοντας πως έχει σκοτώσει την 22χρονη φίλη της.

Η ΕΛΑΣ ειδοποιήθηκε στις 18:20 της Κυριακής (11/12) με άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ να φτάνουν στο σημείο και να περνούν χειροπέδες στη 17χρονη. Η ανήλικη κρατείται στο τμήμα ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και αναμένεται να γίνει η μεταγωγή της στον εισαγγελέα. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, ο εισαγγελέας να ζητήσει και μία ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη πριν εξετάσει τη 17χρονη. Το κορίτσι ήταν μαθήτρια Γ’ Λυκείου και θεωρητικά θα έπρεπε να ετοιμάζεται για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, όμως, όπως λένε οι περίοικοι είχε εγκαταλείψει το σχολείο και παρουσιαζόταν ως ένα προβληματικό πρόσωπο στη γειτονιά.

Πηγή: cnn.gr