Κατάρ: «Αβάσιμη η σύνδεση της χώρας μας με το σκάνδαλο διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

Το Κατάρ αντέδρασε επίσημα την Κυριακή (11/12) για το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο οποίο εμπλέκεται και η -πρώην πλέον- αντιπρόεδρός του Εύα Καΐλή.

Κατάρ: «Αβάσιμη η σύνδεση της χώρας μας με το σκάνδαλο διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

Δύο μέρες αφότου «έσκασε» το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ήρθε και η πρώτη αντίδραση του Κατάρ. Πρόκειται για ανακοίνωση της αντιπροσωπείας της χώρας στην ΕΕ στο οποίο εμπλέκεται και η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή (11/12) η αντιπροσωπείας του Κατάρ στην ΕΕ, κάνει λόγο για «αβάσιμη και σοβαρά παραπληροφορημένη» σύνδεση της χώρας με την υπόθεση. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Το Κράτος του Κατάρ απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια σύνδεσής του με κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά. Κάθε σύνδεση της καταριανής κυβέρνησης με τους αναφερόμενους ισχυρισμούς είναι αβάσιμη και σοβαρά παραπληροφορημένη. Το Κράτος του Κατάρ λειτουργεί πλήρως συμμορφωμένο με τους διεθνείς νόμους και κανονισμούς».

Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε την περασμένη Παρασκευή. Για μήνες, Βέλγοι ερευνητές υποπτεύονταν ότι μια χώρα του Κόλπου επηρέαζε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά «δώρα» σε τρίτους με πολιτική θέση ή και σημαντική στρατηγική θέση εντός αυτού του Οργάνου.

cnn.gr