Πατέρας 16χρονου Ρομά: «Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια του, δεν φταίνε σε τίποτα τα παιδιά του»

«Ήμουν τρελαμένος και δεν ήξερα τι έλεγα και επίσης να μην έρθει κανένα παιδί στη θέση του παιδιού μου», σημείωσε, μεταξύ αλλών, ο πατέρας του 16χρονου που νοσηλεύεται επί μια εβδομάδα σε καταστολή μετά τα πυρά στο κεφάλι από αστυνομικό.

Πατέρας 16χρονου Ρομά: «Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια του, δεν φταίνε σε τίποτα τα παιδιά του»

Ο πατέρας του 16χρονου Ρομά ζήτησε συγγνώμη για τις εμπρηστικές δηλώσεις και τις απειλές που εκτόξευσε σε βάρος του αστυνομικού που τραυμάτισε σοβαρά τον γιο του, πυροβολώντας τον στο κεφάλι.

«Ζητάω συγγνώμη από την οικογένεια και τα παιδιά του, δεν μου φταίνε σε τίποτα τα παιδιά του. Αλλά θέλω να δικαστεί ο αστυνομικός», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας του 16χρονου σε δηλώσεις του είχε αναφέρει πως αν οι Αρχές αφήσουν ελεύθερο τον αστυνομικό, θα τον κάνει να «πληρώσει με το ίδιο νόμισμα».

«Αν αφήσουν τον αστυνομικό ελεύθερο, δεν ξέρω κι εγώ πού θα φτάσω. Έχει δυο παιδιά αυτός, ο αστυνομικός. Μεγαλώνει δυο παιδιά… Αυτός τι έκανε στο παιδί μου; Με το ίδιο νόμισμα θα το πληρώσει κι αυτός. Ό,τι έκανε στο παιδί μου, θα κάνω στο παιδί του. Αυτό, δεν έχω τίποτα άλλο να πω… Μπορείτε να τον βάλετε μέσα; Η Δικαιοσύνη να τον βάλει μέσα; Άμα τον βάλει μέσα, όλα ήρεμα θα γίνουν. Θα ησυχάσουν τα πάντα. Άμα τον βάλει αύριο ο εισαγγελέας και ο ανακριτής και τον προφυλακίσει, όλα θα γίνουν ειρήνη. Εάν τον αφήσει ελεύθερο, δεν ξέρω κι εγώ πού θα φτάσω», είχε πει ο πατέρας του 16χρονου.

Σημειώνεται πως ο Αλέξης Κούγιας - σε χθεσινές δηλώσεις του - είχε υποστηρίξει πως εις βάρος του άνδρα έπρεπε να ασκηθεί δίωξη για μια σειρά αδικημάτων.

Πρέπει να ασκηθεί δίωξη στον πατέρα του 16χρονου Ρομά, δηλώνει ο Κούγιας

Όπως εξήγησε, υπάρχει το αδίκημα της παραχώρησης αυτοκινήτου σε ανήλικο, ενώ υφίσταται και το ζήτημα της πλημμελούς επιμέλειας.

Τόνισε, άλλωστε, πως θα ασκηθεί δίωξη στον άνδρα αυτόν, καθώς προχώρησε σε απειλές εις βάρος των παιδιών του αστυνομικού, ενώ φρόντισε να αναφέρει πως πρόκειται για άτομα με δύο σελίδες ποινικό μητρώο, που έχει καταδικαστεί για κακούργημα.

Προς το τέλος της τοποθέτησής του, μάλιστα, έφτασε στο σημείο να αναφέρει πως «δεν θέλω να πω ότι σε ορισμένα μέρη η συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα είναι μάστιγα».

Πηγή: dikaiologitika.gr