ΠΑΣΟΚ: Καλούμε την κ. Καϊλή να παραδώσει την έδρα στην παράταξη

«Η Εύα Καϊλή είχε λάβει αγεφύρωτες διαφοροποιήσεις», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος.

ΠΑΣΟΚ: Καλούμε την κ. Καϊλή να παραδώσει την έδρα στην παράταξη

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε κυρίως σε δηλώσεις της ευρωβουλευτού αναφορικά με την υπόθεση των υποκλοπών. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «καλούμε την κ. Καϊλή να παραδώσει την έδρα στην παράταξη», σημειώνοντας ότι το κόμμα δεν έχει «καμία ανοχή απέναντι στη διαφθορά και στην αδιαφάνεια, είμαστε άτεγκτοι σε κάθε υπόθεση». Πρόσθεσε, πάντως, ότι «σεβόμαστε το τεκμήριο της αθωότητας».

Η διαγραφή από το ΠΑΣΟΚ

Υπενθυμίζεται ότι τη διαγραφή της Εύας Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε χθες Παρασκευή ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση πληροφοριών από τις Βρυξέλλες, που έφεραν την ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο των ευρωσοσιαλιστών να εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς με χρηματισμό στελεχών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίουαπό το Κατάρ.

Τα πρώτα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σε βελγικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για μεγάλη έρευνα οικονομικού δικαστή των Βρυξελλών, η οποία αποκάλυψε την υπόθεση με την εμπλοκή σημαντικού αριθμού ατόμων. Όπως επίσης αναφέρθηκε, οι υποψίες για τη δράση του κυκλώματος και τον χρηματισμό στελεχών του Ευρωκοινοβουλίου υπήρχαν εδώ και μήνες και οι Βέλγοι ερευνητές θεωρούσαν ότι κάποια χώρα του Κόλπου είχε καταφέρει να διεισδύσει και να επηρεάζει τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας μεγάλης αξίας δώρα σε τρίτους με πολιτική θέση ή και σημαντική στρατηγική θέση.

Στα δημοσιεύματα του βελγικού Τύπου εμφανίστηκε το όνομα της Εύας Καϊλή ως ενός από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο και κατά ορισμένες πηγές ήδη έχει κληθεί σε ανάκριση, ενώ υπήρξαν αναφορές και για σύλληψη της ευρωβουλευτού.


Η Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να θέσει εκτός Ομάδας την κ. Καϊλή. Η αναστολή της συμμετοχής της έχει «άμεση εφαρμογή, ως απάντηση στις εν εξελίξει ανακρίσεις».

Πηγή: kathimerini.gr