Εύα Καϊλή: Το ΠΑΣΟΚ την διέγραψε - Εμπλέκεται σε σκάνδαλο (vid)

Διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ η Εύα Καϊλή

Εύα Καϊλή: Το ΠΑΣΟΚ την διέγραψε - Εμπλέκεται σε σκάνδαλο (vid)

Τη διαγραφή της Εύας Καϊλή από το κόμμα, ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ, καθώς η ευρωβουλευτής φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

"Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη", αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

Στο εν λόγω δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, ο οποίος εργαζόταν ως σύμβουλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, συνελήφθη.

Η εν λόγω απόφαση ήρθε μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Le Soir, σύμφωνα με το οποίο η ευρωβουλευτής εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Νωρίτερα, η ίδια εφημερίδα έκανε γνωστό ότι τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας πρώην ευρωβουλευτής, συνελήφθησαν σήμερα στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο έρευνας ενός οικονομικού δικαστή ως ύποπτοι για δωροληψία από μια «χώρα του Κόλπου», εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η έρευνα αφορά μεταξύ άλλων, πράξεις «διαφθοράς» και «ξεπλύματος χρήματος» στο πλαίσιο οργανωμένης συμμορίας, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της εισαγγελίας.