Ερντογάν: «Δεν θα αποδεχθούμε όσους στηρίζουν την Ελλάδα»

Σε νέο κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων κατά της Ελλάδας, αλλά και των συμμάχων, προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Ερντογάν: «Δεν θα αποδεχθούμε όσους στηρίζουν την Ελλάδα»

«Δεν θα αποδεχθούμε όσους στηρίζουν την Ελλάδα δίχως κανένα όριο για να κάνει τις προβοκατόρικες ενέργειες της, που μας παρενοχλούν, σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο», είπε.

Και συνέχισε, κλιμακώνοντας τη ρητορική του: «Το είπα πριν από λίγο, είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ – ωραία ναι, όμως ενώ είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ και εξοπλίζεις τα νησιά της Ελλάδας με όπλα και αεροσκάφη. Εμείς ακόμη μέχρι και τώρα δεν καταφέραμε να επιλύσουμε το θέμα των F-16!. Δεν μπορέσαμε να το λύσουμε αφού έχουμε δώσει και χρήματα».

Ερντογάν: Προσπαθούν να μας οδηγήσουν σε τεχνητές κρίσεις

Την περασμένη Τρίτη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ευρώπης στη διάρκεια ομιλίας του στη γενική συνέλευση της Τουρκικής Συνομοσπονδίας Ενώσεων Εργοδοτών.

«Ζούμε σε μία χώρα όπου στα νότια σύνορα υπάρχουν τρομοκρατικές οργανώσεις, που είναι αποκλεισμένη από την ΕΕ για καθαρά πολιτικούς λόγους, που παραμένει εκτεθειμένη στο “τεχνολογικό εμπάργκο” της Δύσης κι όλα αυτά την ώρα που Μεσόγειος και Αιγαίο επιχειρούν να μας οδηγήσουν σε τεχνητές κρίσεις», ανέφερε.

Επισήμανε πως η Τουρκία δεν θα γονατίσει και πως έχει ξεπεράσει όλα τα εμπόδια στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

πηγή: «Κ»