Παλαιό Φάληρο: Αυτό είναι το νέο κτήριο που θα πάρει τη θέση του «Prapas» (εικόνες)

Το ιστορικό «Πράπας Sweet Home» γκρεμίστηκε - Αυτό είναι το νέο οίκημα που θα πάρει τη θέση του στο Παλαιό Φάληρο. 

Παλαιό Φάληρο: Αυτό είναι το νέο κτήριο που θα πάρει τη θέση του «Prapas» (εικόνες)

Το ιστορικό μαγαζί «Prapas Sweet Home» στο Παλαιό Φάληρο έκλεισε το 2018, αλλά μέχρι πρόσφατα το κτήριο παρέμενε εκεί άδειο. Επί σειρά ετών ήταν στέκι διανοούμενων, καλλιτεχνών, μουσικών, αλλά και ναυάρχων, λόγω παράδοσης της περιοχής, ιστιοπλόων, αλλά και Παλαιοφαληριωτών όπου εκεί έβρισκαν ζεστασιά, κάτι σαν τον «Zonar’s» στο κέντρο της Αθήνας.

Παλαιό Φάληρο: Κατεδαφίστηκε το κτίριο του ιστορικού «Prapas Sweet Home»  [ΒΙΝΤΕΟ] - ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ - www.nou-pou.gr

Είχε γίνει μάλιστα κι επιτυχία του Νίκου Καρβέλα με τίτλο «Καλοκαιρινές Διακοπές» όπου στους στίχους του εξυμνούσε την παρεϊστικη ατμόσφαιρα που είχε κάποτε εκεί: «…Με κάτι άλλες παρέες είχαμε διαφορές, και στον Απόλλωνα απ’ έξω πέφτανε καρπαζιές, μα το βραδάκι όλοι στο Sweet Home, με τα κορίτσια αγκαλιά, κάποιο παρτάκι κανονίζαμε μετά το σινεμά…»

Τελικά, πωλήθηκε σε κορυφαία κατασκευαστική εταιρεία, με όνομα «Πελαργός», η οποία και κινείται εδώ και δεκαετίες στα νότια προάστια. Μάλιστα, έγιναν γνωστά και τα σχέδια. Θα γίνει πολυτελής πολυκατοικία 8 ορόφων (όλα οροφοδιαμερίσματα), με την απέραντη θέα θάλασσα να είναι το τεράστιο προνόμιο του οικήματος. Άλλωστε βρίσκεται περίπου 50 μέτρα από την παραλία.

Δείτε τις εικόνες: