Νύχτα έντασης σε Δυτική Αττική και άλλες πόλεις - Περιορίστηκε η φωτιά στον Ασπρόπυργο (vid)

Επεισόδια προκλήθηκαν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας από ομάδες Ρομά

Νύχτα έντασης σε Δυτική Αττική και άλλες πόλεις - Περιορίστηκε η φωτιά στον Ασπρόπυργο (vid)

Επεισόδια σημειώθηκαν, κατά τη διάρκεια της νύχτας σε αρκετές περιοχές της Δυτικής Αττικής, με ομάδες Ρομά να στήνουν οδοφράγματα, να πυρπολούν οχήματα και καταστήματα και να προκαλούν φθορές με αφορμή τον τραυματισμό του 16χρονου από πυρά αστυνομικού, στη Θεσσαλονίκη.

Υπό μερικό έλεγχο είναι πλέον η πυρκαγιά σε κατάστημα με ελαστικά, το οποίο πυρπόλησαν νεαροί Ρομά, στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο. Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ, ομάδα Ρομά επιτέθηκε και πυρπόλησε λεωφορείο του ΟΑΣΑ, στα Άνω Λιόσια, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματίες. Άλλα 2 αστικά λεωφορεία που εκτελούσαν επίσης δρομολόγιο στη περιοχή του Μενιδίου δέχτηκαν επίθεση με πέτρες, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Μετά τα εκτεταμένα επεισόδια, ο ΟΑΣΑ αποφάσισε την απόσυρση όλων των λεωφορείων από το αμαξοστάσιο για λόγους ασφαλείας. Όσοι επρόκειτο να κυκλοφορήσουν στη Δυτική Αττική μπορούν να καλούν στο 11185 από τις 06:30 για να ενημερωθούν για όλες τις αλλαγές.

Επίσης, άγνωστοι πυροβόλησαν χθες βράδυ εναντίον οχημάτων της Πυροσβεστικής, που κινούνταν στην περιφερειακή οδό Αιγάλεω. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Νέο μπλόκο επιχείρησε να στήσει ομάδα Ρομά, αποκλείοντας προσωρινά την κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος των Βραχνέικων. Οι συγκεντρωμένοι άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και έκαψαν λάστιχα αυτοκινήτων.

Στα Μέγαρα, λόγω των επεισοδίων διεκόπη για λίγη ώρα η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα στην Εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου μεταξύ Πάχης και Μεγάρων.

Στη Χαλκηδόνα, ομάδες Ρομά έστησαν οδοφράγματα με αποτέλεσμα να κλείσει η Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης, ενώ και στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο, σημειώθηκαν επεισόδια με φωτιές και πετροπόλεμο.

Πηγή: ertnews.gr