Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Ελεύθερος μέχρι το εφετείο ο μεσίτης

Eλεύθερος θα παραμείνει μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο ο μεσίτης που καταδικάστηκε για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης στον Ζακ Κωστόπουλο.

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Ελεύθερος μέχρι το εφετείο ο μεσίτης

Eλεύθερος θα παραμείνει μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο ο Αθανάσιος Χορταριάς που πρωτόδικα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης στον ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλο. Ο μεσίτης αποφυλακίστηκε δύο μήνες μετά την καταδίκη του με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μίας φοράς τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Η αποφυλάκισή του προκάλεσε την παρέμβαση της αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευδοκίας Πούλου, η οποία άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης αναστολής της ποινής, κρίνοντας ότι «στερείται της απαιτούμενης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας».

Η υπόθεση είχε προσδιοριστεί να συζητηθεί σήμερα στο Ζ' Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, αλλά ο κατηγορούμενος επικαλέστηκε κώλυμα των δικηγόρων του και ζήτησε αναβολή. Το δικαστήριο ανέβαλε τελικώς για τις 25 Ιανουαρίου 2023 κάτι που σημαίνει ότι στις 20 Ιανουαρίου που ξεκινάει η δίκη για το θάνατο του Ζακ σε δεύτερο βαθμό, ο μεσίτης θα είναι εκτός φυλακής.

Πηγή:reader.gr