Αλβανία: Εν ψυχρώ επίθεση στον Σαλί Μπερίσα (vid)

Άγρια επίθεση κατά τη διάρκεια διαδήλωσης δέχτηκε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Σαλί Μπερίσα. Στη συνέχεια, ο επιτεθέμενος άνδρας ξυλοκοπήθηκε από υποστηρικτές του και συνελήφθη.

Αλβανία: Εν ψυχρώ επίθεση στον Σαλί Μπερίσα (vid)

Ο Σαλί Μπερίσα γρονθοκοπήθηκε στο πρόσωπο από έναν περαστικό άνδρα καθώς ο αντιπολιτευόμενος αλβανός ηγέτης είχε τεθεί επικεφαλής μιας αντικυβερνητικής διαδήλωσης με πλήθος υποστηρικτών του κόμματός του στο κέντρο της πρωτεύουσας Τίρανα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η διαδήλωση πραγματοποιείτο λίγα μέτρα μακριά από τον χώρο πραγματοποίησης της συνόδου κορυφής της ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων.

Χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν στην πόλη σήμερα, ενώ η Αλβανία φιλοξενεί για πρώτη φορά τη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, στην οποία συμμετέχουν ηγέτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και να ζητήσουν πρόωρες εκλογές.

Ο Σαλί Μπερίσα μετά την επίθεση
Ο Σαλί Μπερίσα μετά την επίθεση AP

Καθώς ο Μπερίσα, επικεφαλής του κεντροδεξιού Δημοκρατικού Κόμματος, περπατούσε μπροστά από τους υποστηρικτές του που κρατούσαν αλβανικές σημαίες και σημαίες της ΕΕ, ένας άνδρας τον πλησίασε και τον χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο.

Ο Σαλί Μπερίσα μετά την επίθεση
Ο Σαλί Μπερίσα μετά την επίθεση AP

Ο Μπερίσα μάτωσε στο πρόσωπό του, αλλά αργότερα αναμενόταν να απευθύνει ομιλία στη συγκέντρωση.

Ο επιτεθέμενος άνδρας ξυλοκοπήθηκε από υποστηρικτές του Μπερίσα και συνελήφθη από την αστυνομία.

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Μπερίσα ισχυρίστηκε ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται «ένας τραμπούκος» από την πλευρά του Αλβανού πρωθυπουργού.

Στον πρώην πρόεδρο και πρωθυπουργό Μπερίσα έχει επιβληθεί απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ για φερόμενη διαφθορά. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

πηγή: News247.gr